1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Svar på Per Lublins frågor angående trygghetsboende i Borgholms kommun

Våra äldre är värda alla satsningar och ska känna sig trygga och nöjda med vår service. Därför har kommunen beslutat om ett åtgärdspaket som resultat av fullmäktigeberedningens arbete.
”Just nu planerar vi för ett nytt äldreboende på 80 platser i centrala Borgholm”, skriver Ilko Corkovic.

Just nu planerar vi för ett nytt äldreboende på 80 platser i centrala Borgholm (Ekbacka). Vi för diskussioner med olika aktörer för att fram fler trygghetsbostäder på attraktiva platser i kommunen där det finns efterfrågan. Samtidigt undersöker vi möjlighet till och etablerar kontakter för att förvärva lämplig mark för att bygga trygghetsbostäder och även vanliga hyresrätter. När vi dvs kommunen äger marken så kan vi styra markanvändningen och upplåtelseformen.

Fastigheten där Solkatten ligger är givetvis mycket intressant och av strategisk betydelse för Borgholms utveckling. Det finns fler lämpliga platser för byggnation av trygghetsbostäder i centrala Borgholm: Resedan 11 (tomten mellan hälsocentralen och BoSams), yttre hamnen, Mittpunkten där turistbyrån ligger, ”gamla Wilmas”, Skördefestens villa, Freja 10 där ”gamla” Skogsbrynet låg med flera.

Självklart ska vi skapa förutsättningar för trygghetsbostäder även i norra kommundelen och se till att behoven möts.

Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

I nästa steg ska vi se till att marken är planlagd för de ändamålen och att vi tillsammans med andra aktörer levererar trygghetsboenden, som den enskilde hyr, har bra standard med gemensamhetsutrymmen och närhet till service och kollektivtrafik.

Ilko Corkovic (S)

Kommunstyrelsens ordförande