Sport

Gustav Schön: Jag kunde ha förblött 10 år gammal

Under min korta sejour i hockeylaget Mälarhöjden/Bredäng i Stockholm skickade tränaren av mig från isen en gång. Självklart blev 10-åriga Gustav sur för detta till synes orättvisa tilltag. Men idag blickar jag tillbaka på händelsen med andra ögon. Min forna tränare ska ha tack. Med lite otur hade nämligen mitt liv kunnat sluta i en blodpöl där på Sätrahallens nyspolade is den där dagen. Jag hade ”glömt” halsskyddet. Ni vet, livförsäkringen som skyddar dig från att få halspulsådern snittad av en skridskoskena.

Öland

Peter Boström: ”Han satt och läste en helt vanlig bok - vilken psykopat var inte det!?”

Alltså, det var helt sjukt. Innebandyspelaren satt i sin matchdräkt på läktaren inför sin match och läste…en helt vanlig pocketbok.

Familj

Inför 1:a söndagen efter trettondedag jul

Det börjar närma sig tjugondedag jul eller Knutdagen som den också kallas.

Öland

Henric Borgström: Börsoptimism blev rädsla

Årets två första börsdagar illustrerar aktiemarknadens känslighet för psykologiska influenser. Torsdagen präglades av optimism inför det nya året efter alla rekord 2019. Sedan pessimism och rädsla efter USA:s militära anfall som dödade en fruktad general i Irak, som själv förorsakat många andras död och försvinnande.

Familj

Maria Hall: Betraktelse inför trettondedag jul

Det blev ett nytt år även denna gång och snart firar vi i kyrkan trettondedag jul.

Öland

Henric Borgström: Fantastiska börsår också på tio år

Det har varit ett lysande år för landets aktieägare som i genomsnitt fått se sitt kapital växa med en tredjedel, plus 31 procent uppåtgående aktiekurser, dessutom närmare 4 procent i utdelningar. Stockholmsbörsen tillhör därmed de bästa i västvärlden och andra länder med stora aktiemarknader.

Öland

Peter Boström: ”Här har ni 2019 - kortversionen!”

Året 2019 går att sammanfatta på många sätt. Här är ett försök av Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström!