Kultur

Klart: Mellofavorit till Öland

Dotter är en av favoriterna att vinna Melodifestivalen med sin låt ”Bulletproof”. Den 24 juli är hon en av artisterna på Böda Sands Scensommar,

Öland

Ulme tillbaka när Eketorp satsar på barnen

Eketorps borgs får pengar från länsstyrelsen för att bygga upp ”barnens museum”. En del i satsningen blir att återuppliva Runer Jonsson seriefigur Ulme på Eketorp.

Coronavirus

Ledare: En svår balansgång i dessa tider

"Det ska fan vara teaterdirektör", skrev August Blanche. Det är inte mycket lättare att vara kommunalråd i dessa dagar.

Insändare

Insändare: ”Vi behöver varandra”

Coronautbrottet utmanar oss människor. Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut har på kort tid tvingat oss att förändra vårt sätt att leva. Det som för bara några veckor sedan var naturligt för många; att gå och handla, möta vänner eller se fram emot stämningen på en hockey- eller fotbollsmatch framstår nu som allt annat än självklart. Permittering, uppsägning och isolering är orden för dagen. En ny ensamhet blir synlig. En social smärta växer fram i samhället.

Öland

Stödpaket till kultur- och idrottsföreningar

Mörbylånga kommun presenterade idag ett stödpaket för bidrag till kommunens olika kultur- och idrottsföreningar. Sammanlagt lägger kommunen 450 000 kronor på dessa stödåtgärder.

Coronavirus

”Min bedömning är att vi redan nu har en samhällsspridning på andra platser”

Region Kalmar kan inte provta alla de vill, men bedömer att det finns samhällsspridning av covid-19 på fler platser än i Torsås.

Öland

Eketorps borg öppnar senare än planerat

Planen var att Eketorps borg skulle slå upp portarna för säsongen redan under påskhelgen, men med anledning av coronaviruset flyttas datumet fram.