1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Premiär för öländsk actionfilm

Filmen Fury man som är producerad av Alexandre Ottoveggio och inspelad på Öland med mestadels öländska skådespelare hade på söndagskvällen premiär på Folkets Hus i Borgholm. Ett femtiotal besökare kom för att se filmen.
Per Dennerporth (t.v), en av skådespelarna i filmen Fury man, berättade lite om Alexandre Ottoveggio (t.h.) och hans karriär som skådespelare, stuntman, filmare och regissör. Alexandre själv sa också några ord om filmen Fury man som på söndagskvällen hade premiär på Folkets Hus i Borgholm.
Foto: Carin Svensson

Per Dennerporth, en av skådespelarna i Fury man, berättade lite om filmaren och regissören Alexandre Ottoveggio, som också själv sa några ord, innan filmen startade.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

En händelserik film med enbart öländska miljöer, amerikanska bilar och med en del uppgörelser och lite oväntade vändningar rullades sedan upp för publiken. Två bröder och en tjej tar sig för lite mindre bra saker och hamnar därför i trubbel.

Hur det hela slutar ska vi dock inte avslöja här.

Efter filmen blev det applåder från publiken och flera tackade Alexandre Ottoveggio på sin väg ut från Folkan.

- Jag var först lite rädd för att se hur publiken skulle reagera på filmen, avslöjar Alexandre efteråt.

Men han känner sig nöjd med premiärvisningen och även skådespelarna, av vilka de flesta var på plats denna kväll, var nöjda. De hade inte sett hela filmen innan premiären.

– Nej, jag hade bara sett trailern. Den blev bra, det var kul att se den, säger Gunnar Johansson som är en av skådespelarna.

Han hade premiärkvällen till ära kört sin röda amerikanare, som är med i filmen, till filmvisningen och ställt upp bilen utanför entrén.

Per Dennerporth som sedan tidigare har vana från skådespeleri i film och för SVT var också nöjd med slutresultatet:

– Det är väldigt roligt att jobba tillsammans med Alexandre och man får bra kontakt med varandra i de här små produktionerna, säger han.

För den som missade tillfället att se Fury man den här gången ges en ny chans den 13 november.

Dessutom, avslöjar Pelle Nyborg på Folkan, planerar de för att arrangera en minifilmfestival med några av Alexandre Ottoveggios filmer i samband med filmveckan i februari.

Per Nielsen, Pierre Andersson, Erik Arvidsson, Alexandre Ottoveggio, Gunnar Johansson och Per Dennerporth fotograferas efter premiären av Pelle Nyborg, Folkets Hus, och av Ölandsbladet. Skådespelarna Siri Bernhardsson, Daniel Olsson och Ralf Tjernlund Beck saknas på bilden.
Foto: Carin Svensson