1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bänkar i Nunnedalen stals direkt

Lagom till blåsipporna skulle blomma i slutet av mars ställde Resmo hembygdsförening ut de nyinköpta bänkarna längs med vandringsleden i den välbesökta Nunnedalen. Bara en månad senare var tre av bänkarna stulna.
Nedanför Grottbranten finns det ännu möjlighet att vila sina ben.
Foto: Natalia Johansson

För ett par år sedan ordnade hembygdsföreningen med vägskyltar till vandringsleden som sträcker sig mellan Resmo och Vickleby. I år beslutade de sig för att ordna nya sittplatser och de beställde därför nya bänkar i ek, tillverkade av Runsbäcksbon Ulf Runefors.

– De gamla bänkarna var dåliga och det fanns risk att de skulle gå sönder, så vi i föreningen beslutade oss för att köpa in åtta bänkar, de kostade femhundra kronor styck. Vi ställde ut dem på utvalda ställen längs vandringsleden i slutet av mars, säger Carl Westerberg, ordförande i föreningen.

Han uppskattar att varje bänk väger runt trettio- fyrtio kilo och bänkarna placerades på lämpliga viloställen längs Nunnedalsleden.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

En månad senare upptäckte de att några av bänkarna saknades.

– Då fattades tre av de fina ekbänkarna, bänkar som vi med ideella krafter har ordnat med och som är till för allmänheten. Särskilt för äldre besökare som tycker det är skönt att sätta sig ner och vila benen.

Hembygdsföreningen har valt att polisanmäla händelsen.

– Det är tråkigt att folk inte kan hålla fingrarna i styr, säger Carl Westerberg.