Borgholms Luciatåg deltar under julmarknad

Kroppkakor, fika, chokladhjul, fårskinn, konstglas, julbock och enkransar är en del av allt som kommer ses på Borgholms torg med omnejd under årets julmarknad.
Hill & Nån till underhåller på Borgholms julmarknad.
Foto: Carin Svensson

Under hela dagen bjuds besökarna på musikunderhållning av Hill & Nån till och julsånger framförs av Lasse Trofast på torget. Pepparkakshustävlingens vinnare presenteras under eftermiddagen och så kommer ett luciatåg.

– Jag fick idén till att hitta ett luciatåg och på den vägen är det. Många kommer känna igen personerna som deltar i luciatåget, säger Berit Larsson, ordförande i Framtid Borgholm.

Ett 20-tal personer bestående av politiker, tjänstemän och representanter från näringslivet i kommunen medverkar.

– Några av de som är med är Ilko Corkovic, Jens Odevall, Richard Teern och Christina Edvardsson, säger Berit Larsson.

Arrangör för julmarknaden är Borgholms cityförening.

Läs mer

Näringsliv Öland

Special: Näringsliv Öland

I torsdagens papperstidning fick ni med vår Näringslivsbilaga, späckad med artiklar om lokala företag.

Öland

Formpress

Familjeföretaget startade 1996 och har utvecklats från ett litet företag med två-tre personer till ett internationellt företag med fyrtio anställda. Formpress gör i huvudsak brickor i björkfanér och trycker sina kunders motiv på dem. Och trots att produkterna finns i fyrtiotvå länder så är företaget ganska anonymt på hemmaplan.

Öland

Färjestadens hälsa och zonterapi

Med hjälp av zonterapi, öronakupunktur, strykningsterapi, healing, access bars och öronljus har Annika Dahlström, som driver Färjestadens hälsa och zonterapi, hjälpt människor att må bättre sedan i december 2014.

Öland

Ana Yoga studio

Yoga i grupp, personlig yoga, graviditets-yoga eller mamma-bebis-yoga, det är huvuddelen av Anna Karlssons verksamhet i sitt företag Ana Yoga studio. Hon erbjuder också regndroppsmassage, som är en form av aromaterapi, samt massage med varma stenar.

Öland

Drömmen om en retro-butik

– Jag älskar att titta på danska program om antikaffärer och sådant, säger Charlotte Hage som, vid deras hus i Högsrum, sommaren 2019 öppnade Högsrums Retro & Kuriosa tillsammans med maken Mikael Hage.

Öland

Ö-reklam AB

2007 startade Peter och Helen Lindell företaget Ö-reklam AB och har haft sin verksamhet på industriområdet i Färjestaden hela tiden. De jobbar både med företag i olika storlekar samt med föreningar och privatpersoner.