1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det sköra Livet

Nu är våren här! Utropen hörs när solstrålarna tittar fram, när blåsippsknopparna vänder sig mot ljuset och när det grå och blöta får ge efter för den livskraft som inte går att stoppa.
Den lilla, sammetsmjuka blåsippsknoppen är så skör. Den kan lätt trampas ner eller slås ner av hård vind och kraftiga regn. Men trots sin skörhet fyller den betraktaren med en varm känsla av framtidstro och livskraft. Tänk om alla kunde få sällskap av en blåsippa på sin väg i världen!
Foto: Birgitta Nylander

Våren har sin alldeles speciella doft. Vi kan känna den bara vi tänker på ordet och ännu mer när vi tar oss utanför dörren och sträcker oss mot ljuset. När vi lyssnar efter de första kvittrande vårfåglarna. Det doftar vår.

Vi har inte haft någon vinter att tala om. Det har mest varit regn, blåst, slask och kyla. Inget som har lockat till utesysslor. Inne i värmen har vi fått ha det skönt med vänner och familj. Men nu tar vi oss ut och känner den. Doften av vår. Doften av liv.

Då kommer stormarna. En storm där ovädren drar fram över världen. Högtryck och lågtryck om vartannat. De blir personligheter när de namnges av meteorologerna och de orsakar bekymmer som de värsta ovänner kan göra.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

En värre storm drar fram över världen där människor blir spelbrickor i ett skrämmande spel. Vuxna och barn tvingas lämna sina hem men är inte välkomna att söka sig någon annanstans. Det finns inga blåsippor på deras väg, ingen doft av vår i deras lungor.

quote
Du är inte bara ansvarig för vad du säger, utan också för vad du inte säger.

Så kommer också stormen som skapar oro och rädsla när alltfler över världen riskerar att utsättas för nya sjukdomar. Det är så lätt att rädslan övermannar, blir svår att bemästra. Rädsla och oro som gör mer skada än själva orsaken.

Visst är livet skört och vi kan ha anledning att vara oroliga för de omständigheter som vi lever med. Men ännu mer behöver vi vara rädda om varandra, hjälpa varandra, dela med oss av det vi har. Här hemma och ute i världen – varje minut, varje dag.

Känn doften av vår. Känn doften av den livskraft som inte går att stoppa. Den livskraft som kan ge styrka att stå upp för människors rätt till ett liv i hälsa och frihet.

Var rädd om dig

Du och jag kände
varandra från början
Kände
Kände igen
Var rädd om dig
Jag är rädd
Ingenting får hända dig
Nej vad säger jag
Allt måste hända dig
och det måste vara underbart
Kom tillbaka
Kom tillbaks
Bodil Malmsten