Edith och Julia bäddar för nya ägare

– Vi har haft Edith och Julia i sex år och nu känner vi att det är dags att gå vidare, säger Stefan Lander.
Edith och Julia B & B finns ute till försäljning.
Foto: Fastighetsbyrån

För några år sedan genomgick Edith och Julia en ganska omfattande uppfräschning. Det är ett bed and breakfast som är centralt beläget på Öland. I caféet brukar det erbjudas frukost, öländska kroppkakor, toast, våffelmeny med mera. I konstgalleriet visas konst och sedan Stefan och Birgitta Lander tog över verksamheten har det varit många besökare under åren som gått.

Annonsen om försäljningen lades ut i helgen och intresset har varit stort. Några par har redan tittat på lokalerna sedan dess och när Ölandsbladet kontaktar Stefan Lander ges information om att fler intressenter är på väg.

– Jag hoppas såklart att några vill driva det vidare i samma anda och att onsdagsträffarna med fika och uthyrning kommer finnas kvar. För oss har det här inte känts som ett jobb, det är ett sätt att leva, säger Stefan Lander.

Birgitta och Stefan Lander driver sedan 2002 Edith och Julia i Rälla.
Foto: Carin Svensson

I anslutning till caféet finns ett tillredningskök. Caféet och receptionen är en gammal skolsal. I dag finns 9 rum för uthyrning, boarean är 325 kvadratmeter och tomten 3 454 kvadratmeter. Den stora lokalen passar till servering, möten och konferenser.

– Utgångspriset är 2 995 000 kronor, säger Stefan Lander.

Nyckelorden för Edith och Julia är ”välskött, genomtänkt och ordning och reda”. Stefan Lander säger att han inte kommer att lägga sig på sofflocket framöver. Ifall Edith och Julia säljs så har han redan andra planer på gång för vad han ska hitta på.

Läs mer

Öland

Chrous Mixtus ser fram emot Amerikakväll

Chorus Mixtus hade på måndagskvällen sitt årsmöte i Cirkelhuset i Löttorp. Det hanterades elegant av kvällens ordförande Johan Barkevall.

Öland

Ilkos missräkning: ”Klent resultat, ändå plus”

Efter flera goda år i följd gjorde Borgholm en ekonomisk dip 2019.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Insändare

Insändare: Olagligheter kring kooperativt äldreboende?

Politiken är överens om behovet av ett nytt särskilt boende i Mörbylånga kommun. Men vänstermajoriteten har fastnat för ett koncept med kooperativa hyresrätter (KHR), som en marknadsaktör har presenterat för dem. Nu vill man att fullmäktige ska besluta om upphandling av en ”samarbetspartner”, som bland annat ska bilda en ekonomisk förening för byggnation och drift av ett särskilt boende om 48 platser.

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.