1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Efter piken mot landsbygden - KLT sågas i öppet brev

Ölandsbladet skrev förra veckan om Linn Boman som missade bussen och fick höra att ”det borde ni tänkt på innan ni bosatte er på landsbygden”.
– Redan där var nivån för god service passerad för länge sedan, skriver Framtid Ölands, Moderaternas och Kristdemokraternas fullmäktigeledamöter i ett öppet brev och insändare.
Linn Boman-gate…KLT får nu tuff kritik av politikerna i Borgholms kommun.

Det är efter att Kalmar läns trafik ändrat sina regler för bokning av närtrafiken - så att man måste boka dagen eller dagarna innan istället för två timmar som besvikelsen frodats. Personifierad i Ölandsbladet genom Linn Boman förra veckan.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Droppen kom härom kvällen, då en ungdom från norra Öland försökte boka resa med närtrafiken för att komma till sin fotbollsträning i Borgholm, skriver nu Framtid Ölands, Moderaternas och Kristdemokraternas fullmäktigeledamöter i ett öppet brev och insändare.

KLT:s pik efter att Linn missat bussen: ”det borde ni tänkt på innan ni bosatte er på landsbygden” fick många att reagera på Ölandsbladets Facebook-sida.

– För det första. Se till att utbilda era medarbetare i god kundvård. För med den usla servicen som ni erbjuder på landsbygden kan de behöva all stöd och hjälp de kan få för att hantera besvikna (icke)resenärer, är ett av budskapen.

Det öppna brevet som är signerat av Torbjörn Johansson, Tomas Lind och Annette Hemlin (FÖL), Carl Malgerud, Marcel van Luijn, Charlotte Håkansson van Luijn, Anders Nyholm och Anna Victor Hiort, Lenamarie Wikström (M) samt Marwin Johansson (KD).

– Tror ni att någon från de norra eller östra kommundelarna ska kunna uppskatta er kollektivtrafik när ni bara gör det svårare och svårare att åka just kollektivt? För det är snart näst intill omöjligt? Fast det är kanske ett medvetet val, om färre åker kan ni motivera fler neddragningar?

Här kan ni läsa det öppna brevet i sin helhet: