1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Enkelt att hitta Öländska smaker över hela ön

Ölandsbladet har tidigare skrivit om den satsning som Ölands Turism gjorde för att bofasta och besökare på ett smidigt sätt skall kunna få information om Öland som matdestination. Nu är den digitala kartan klar.
Lilla hamnkontoret i Borgholm är en populär restaurang alldeles nere vid hamnen och en av dem som finns presenterade i den digitala kartan ”Smaker på Öland” som Ölands Turism har tagit fram.
Foto: Ölands turism

I samarbete mellan Ölands Turism och Googles har man utvecklat en hemsida med namnet smakerpaoland.se. Syftet är att informationen skall vara tillförlitlig med aktuella öppettider, oavsett årstid.

– Vi vill att det ska bli lätt att hitta på Öland och därför vill vi samverka med Google, där finns ofta de mest aktuella uppgifterna, sa Stefan Ahlgren i våras när han arbetade som destinationsutvecklare på Ölands Turism.

Nu är den digitala kartan klar och med hjälp av den kan besökaren välja ort som man skall besöka, välja typ av besöksmål och välja dag. Det finns alternativ över hela Öland och det kan handla om restaurang, gårdsbutik, café eller mathantverk.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Kartan smakerpaoland.se innehåller också artiklar och ett quiz (frågesport, reds anm) om maten.

I Rälla, på Fireside Brewery, kan besökare stanna till för en bit mat eller en läskande dryck.
Foto: Ölands turism

”Smaka på Öland” är ett komplement till den digitala cykelkarta som Ölands Turism lanserade för ett par år sedan och som har blivit en framgång. Nu kan man använda Smaka på Öland-kartan för att hitta mat- och fikaställen utmed cykelvägen.