1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Erbjuder resa till norra Europas största lantbruksmässa – ”Vill muntra upp i dessa tider”

Lantbruket har en tuff situation med torkan. För att muntra upp situationen anordnar LRF:s lokalavdelningar Köpingsvik och Föra-Alböke en bussresa till Borgeby, den 26 juni.
Per Persson och Håkan Petersson från LRF med Elisabet Angelin, från Tomas Buss, som arrangerar en resa till Borgeby Fältdagar.
Foto: Alexander Jensen

– Det är första gången som gör anordnar detta. Vi tror det är viktigt att få ut folk så att de kan få tänka på något annat och slippa gå hemma och tänka på torkan. Vi vill muntra upp lite för det behövs i dessa tider, säger Per Persson, ledamot i LRF Köpingsviks styrelse.

De har samlat ihop 17 sponsorer och en av dem är Tomas Buss som organiserar resan.

– Det gäller att passa på för det är ett väldigt bra pris. Utan sponsorerna hade resan kostat dubbelt så mycket, säger Elisabet Angelin, som driver Tomas Buss.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Borgeby Fältdagar i Skåne har årligen 20 000 besökare och är norra Europas ledande lantbruksmässa i fält. Den har mycket att erbjuda, bland annat över 400 utställande företag för lantbruk och trädgård, demoodlingar, praktiska maskindemonstrationer och seminarier.

I år är temat vatten vilket innebär att det bland annat blir demonstrationer av bevattningsmaskiner, föreläsningar i ämnet och det nya vattenlabbet presenteras.

– Det känns nyttigt och det ska bli väldigt intressant att ta del av detta, säger Per Persson.

LRF:s resa har 50 platser och de som välkomnas är i huvudsak medlemmar men också deras anställda, anhöriga och vänner.

– Det är många som brukar åka ner med bil och det borde inte bli några problem att fylla en buss. Blir allt lyckat hoppas vi på en repris nästa år, säger Håkan Petersson, ordförande i LRF Köpingsvik.

– Jag hoppas att folk sluter upp och hänger med. Jag ser inte vitsen med att åka i egen bil. Här kan man sätta sig i en buss och slappna av och ha trevliga samtal med sina kollegor, säger Per Persson.

– Dessutom är det klimatsmartare, på en buss sparar vi tio bilar och en hel del koldioxid. Vi kör också med fossilfritt bränsle, säger Elisabet Angelin, från Tomas Buss, som organiserar resan.

Men detta blir inte LRF:s enda resa i år.

– Den 31 augusti har vi bokat en buss som tar oss till Arvingarnas spelning i Björklunden, säger Håkan Petersson.

– Det är perfekt. Det brukar vara svårt att hitta chaufför till sådana tillfällen, säger Elisabet Angelin.