1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Festlig dag för tusentals familjer

På torsdagen före Iron Man-tävlingen slår man på stort i Färjestaden. Det blir en särskild IronFamily-dag med mat, musik, tävlingar, öppna butiker och utställningar.
Magnus Bremefors i Färjestaden var den som kläckte idén med IronFamily-dagen. På eftermiddagen den 15 augusti kommer det att sjuda av liv och aktiviteter på södra hamnplanen.
Foto: Natalia Johansson

Det var Magnus Bremefors som kom med idén till IronFamily. Och han fick företagarna i Attraktiva Färjestaden med sig.

– Jag anser att det är bra om vi anordnar någonting när vi vet att det finns folk i regionen. Det är ett samverkansprojekt för hela Färjestaden, det är viktigt att vi gör någonting ihop.

Det är 2 300 startande i IronMan-tävlingen och enligt beräkningar är det i snitt 4,7 personer inresta till regionen per atlet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

quote
Det här är ingen liten grej!

IronFamily finns till för de familjer som inte är med på det stora pastapartyt i Kalmar under torsdagen.

– Det här är ingen liten grej, det är ett av världens största varumärken, säger Magnus.

Under torsdagen är det södra hamnplanen som är centrum för alla aktiviteter. Där finns det en musikscen, ett mattält, uppblåsbara hinderbanor för barnen, Wellness kommer att ha aktiviteter i parken, det finns stand up-paddel och så blir det en unik Ölandstävling.

– Det blir ÖM i kroppkakeätning. Det gäller att äta så många kroppkakor man kan på tio minuter.

Tältet kommer sedan att finnas kvar under fredagen och lördagen. David Myrinder blir speaker under eftermiddagen och kvällen, liksom under lördagens tävling.

– Då kommer vi att ha storbildssändning här i hamnen. Publiken skall komma hit tidigt tycker jag. Köpa sig en frukost och njuta av simstarten som sänds på storbilden, säger David.

Raka vägen mellan Kalmar och Färjestaden. 30 minuters resa med cykelfärjan Dessi är ett enkelt val för alla som vill komma till IronFamily-dagen.
Foto: Maria Wiell

Enklaste sättet att ta sig mellan Kalmar och Färjestaden och tillbaka igen? Cykelfärjan Dessi som går från centrum till centrum varje timma kan rekommenderas.

Fakta:

IronFamily 15 augusti

Utdrag ur programmet:
16-23 Mat- och dryckestält öppet
16-20 MegaTrack hinderbana
17.30-20 Wellness – tävla i olika stationer
18 Bilutställning
18 ÖM i kroppkakeätartävling
20 Musik på scenen