Film: Avantgardets första spelning på Öland drog full maskinhall

Många var på plats för att se det flerfaldigt grammisnominerade Avantgardet spela sin första spelning på Öland, i en spannmålshall i Björnhovda.
Avantgardet sin första Ölandsspelning under kvällen och många var på plats för att uppleva detta.
Foto: Natalia Johansson

Om det upplevdes som att Skördefesten stannade upp runt omkring på Öland under lördagskvällen så kanske förklaringen fanns i Robertssons maskin– och spannmålshall i Björnhovda. Där gjorde Avantgardet sin första Ölandsspelning under kvällen och många var på plats för att uppleva detta.

– Det här är första gången vi spelar i en spannmålshall. Hallå, applåder! Första gången i en spannmålshall, ropar frontfiguren Rasmus Arvidsson och får gehör från publiken.

images35 bilder
enlarge

Han pratar med en lekfull, ironisk och humoristisk samt hjärtlig ton mellan sina låtar – för att hämta andan, som han själv sade. Hjärtligt stämning råder det för övrigt i hela maskinhallen och det är en stor variation i åldrar på besökare som gungar med i musiken.

Foto: Natalia Johansson

I samband med spelningen visades Anton Lernståls fotografier. Anton har följt bandet under alla år och fotat dem under spelningar, inför skivomslag, backstage, i bussen och i replokalen.

Se Rasmus Arvidssons tack till alla Björnhovdabor samt till Robertssons:

Läs mer

Öland

Chrous Mixtus ser fram emot Amerikakväll

Chorus Mixtus hade på måndagskvällen sitt årsmöte i Cirkelhuset i Löttorp. Det hanterades elegant av kvällens ordförande Johan Barkevall.

Öland

Ilkos missräkning: ”Klent resultat, ändå plus”

Efter flera goda år i följd gjorde Borgholm en ekonomisk dip 2019.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Insändare

Insändare: Olagligheter kring kooperativt äldreboende?

Politiken är överens om behovet av ett nytt särskilt boende i Mörbylånga kommun. Men vänstermajoriteten har fastnat för ett koncept med kooperativa hyresrätter (KHR), som en marknadsaktör har presenterat för dem. Nu vill man att fullmäktige ska besluta om upphandling av en ”samarbetspartner”, som bland annat ska bilda en ekonomisk förening för byggnation och drift av ett särskilt boende om 48 platser.

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.