Fortsatt högt tryck på Östra skolan – årskurs 7 i dubbel upplaga

– Vi har fortsatt oerhört stort tryck från ungdomar som vill börja högstadiet hos oss.
Det säger Mattias Mild, utvecklingschef på CIS som bygger och startar Östra skolan när höstterminen börjar.
Mattias Mild är utvecklingsledare på CIS som bygger Östra skolan i Färjestaden. Han konstaterar att det är fortsatt högt tryck på att få gå på högstadiet hos dem.
Foto: Arkiv

När Mattias Mild får höra skolchef David Idermarks uttalande om att färre elever kommer att byta till Östra skolan ifrågasätter han det.

– Vi kommer att starta med 50 elever i två klasser i sjuan i höst. Vi skulle kunna ha två klasser till om vi hade haft utrymme till det eftersom vi har ytterligare 50 ungdomar som har sökt för att gå hos oss. Det har inte blivit någon förändring på senare tid, säger Mattias Mild.

Östra skolan kommer också att ha en klass med 25 elever i årskurs 8 i höst.

quote
Vi kommer att starta med 50 elever i två klasser i sjuan i höst.

– Jag vet inte vad som ligger bakom Davids uttalande, det måste vara något outtalat. Vi har hela tiden kommunicerat att vi skall ha två parallellklasser i sjuan, det har inte skett någon förändring för vår del.

Det var efter utbildningsnämndens möte i onsdags som David Idermark meddelade att 75 elever i ett skolval i årskurs 6 hade valt att gå i kommunal högstadieskola. De skulle inte rymmas på Smaragdskolan i Färjestaden och nämnden hade därför beslutat att behålla nuvarande skolorganisation med högstadium enbart i Mörbylånga.

– Kommunen kommer inte att erbjuda årskurs 7 på Smaragdskolan höstterminen 2019.

Samtidigt framgick det av David Idermarks uttalande att det kommunala högstadiet i Färjestaden kommer att stå klart först till höstterminen 2021.

Läs mer

Coronavirus

Hjärteslantar till 30 föreningar som hjälper äldre och sköra

Ölands bank kommer att tillsammans med kommunerna stötta många föreningar på ön som arbetar ideellt för att stötta ensamma och äldre som vill ha hjälp med att handla och uträtta andra ärenden.

Coronavirus

Silverlinjen om pausen: ”Inget val”

Tvärnit i kundunderlaget - därför ställer Silverlinjen in körningarna från och med måndag.

Öland

Drogade och våldtog exfrun - döms till åtta år i fängelse: ”Överbevisad”

Den 45-årige ölänning som stått åtalad för sex grova våldtäkter, grovt sexuellt tvång vid ett tillfälle, flera fall av kränkande fotografering, ofredande och dopningsbrott döms till ett åtta år långt fängelsestraff.

Öland

Byggnads efter gränspolisens tillslag: ”Det är människohandel”

Gränspolisens tillslag på en byggarbetsplats i Borgholms kommun avslöjade illegal arbetskraft.

Öland

Ledare: ”Allt det du och jag gör har betydelse!”

De senaste veckorna har visat varför jag älskar Öland och ölänningarna. Vi bryr oss faktiskt om varandra!

Öland

Börskrönika: Telebolag klarar nedgången bättre

Landets vid sidan om Ericsson mest spridda aktie, Telia med ca 400 000 direkta ägare, sänker förslaget till utdelning från 2:45 till 1:80 kr. Dessa 60 öre i minskad utdelning innebär att Telia får 2,7 miljarder kr mer i kassan.