1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Glädje

Tänk att något så litet kan sprida så mycket glädje. Den första lilla glimrande blåsippsknoppen bland de höstbruna löven. Titta där - nu är våren här!
Nu är våren verkligen här!
Foto: Miriam Eriksson

Vad är glädje? En fråga som det inte alltid är så lätt att svara på. Glädje kan vara som en stilla susning i ditt inre. Eller som ett stort, ymnigt skratt som fyller rummet.

Riktig glädje kan aldrig förställas. Glädje liksom lycka syns i våra ögon. Med munnen kan vi lura både oss själva och andra. Men ögonen kan inte luras. Där syns känslorna allra bäst.

Vad gör dig glad? Inte heller det är det alltid så lätt att svara på. Det beror på så många olika saker. Det kan vara vem du är tillsammans med, hur du mår, i vilken situation du befinner dig. Och vilka förväntningar du har.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

quote
“Visa tacksamhet till dem som sprider glädje, dessa trädgårdsmästare som får vår själ att blomma.”

När du är ute och går för att få lite luft och rymd och helt plötsligt får se någon av vårens första blåsippor. Helt oväntat. Då blir hjärtat varmt och säkert letar sig ett litet leende fram även om du går alldeles ensam.

Helt oväntat uppenbarar sig våren – då är det lätt att bli glad.

Att få vara med om en liten glädjedroppe varje dag är en ynnest att be om. Varje liten droppe av glädje ger energi till allt annat som händer runt omkring oss. Sådant som är svårt, oroligt, sorgligt, smärtsamt. En liten stund av glädje kan ge den där extra energin som krävs för att vi skall klara allt det övriga.

Har du en liten glädjedroppe att dela med dig av kan det vara vad som behövs för att den du möter skall orka med sin dag.

Det kan vara som den lilla blåsippsknoppen som upptäcks bland de höstbruna förtorkade löven. Något så litet som kan sprida så mycket glädje!