Här är de godaste brännvinen till julbordet

Snart är det dags för julbord men vilket kryddat brännvin är egentligen godast? Ölandsbladet har testat fem sorter och det är klassikerna som står stadigast.

ÖLAND

Foto: Pressbild

Aalborg Jule Akvavit

obobobobob

Aalborg Jule Akvavit

Den danske spritfabrikker
299 kronor
47 %
4
5 3
5 3
En god, fin och klassisk akvavit vid julbordet som verkligen föll testpanelen i smaken. ”Kvalitet”, ”härlig dillsmak”, ”passar utmärkt till sillen” och ”Riktigt frisk och fin” var några reaktioner.
Saltö.
Foto: Pressbild

Saltö

obobobobob

Saltö – ekologisk

Saturnus
149 kronor
: 38 %
2
2 2
2 2
Snapsen är kryddad med kummin, fänkål och pors. Det händer grejer i munnen och smaklökarna får jobba. Trots detta var testpanelen skeptisk. ”En smakupplevelse men kanske för många smaker?”, ”Den är inte äcklig men inte wow heller, svårbedömt”, ”Varken eller...”
Linie Aquavit Christmas Edition
Foto: Pressbild

Linie Aquavit Christmas Edition

obobobobob

Linie Aquavit Christmas Edition

Arcus Sweden AB
219 kronor
41,5 %
2,5
5 2
5 2
Majoriteten av testpanelen blev besvikna på den här versionen av Linie Aquaviten och tycker den är betydligt sämre än den vanliga. Betyget blev en hyfsad Norgehistoria. Men den höjdes den till skyarna av en medlem och särskilt för eftersmaken.
O.P. Anderson
Foto: Pressbild

O.P. Anderson

obobobobob

Vinuversum AB
209 kronor
40 %
4,5
5 4
5 4
Denna kryddiga klassiker föll verkligen panelen i smaken och är snapstestets vinnare. Den håller alltid stilen och är perfekt, inte bara till julbordet utan passar även fint till kräftor. ”Ren smak som rensar ur munnen ordentligt”, Håller i alla tider”.
Utö
Foto: Pressbild

Utö

obobobobob

Utö – ekologisk

Saturnus
219 kronor
38 %
2,25
4 1
4 1
En ekologisk snaps med tydliga inslag av citron och fläder som sticker ut i testet. Den är snäll och fruktig men det föll inte panelen i smaken. ”Den är ganska vattnig”, ”smakar inte som brännvin” och ”den passar inte till julbordet” var omdömena.

Läs mer

Öland

Chrous Mixtus ser fram emot Amerikakväll

Chorus Mixtus hade på måndagskvällen sitt årsmöte i Cirkelhuset i Löttorp. Det hanterades elegant av kvällens ordförande Johan Barkevall.

Öland

Ilkos missräkning: ”Klent resultat, ändå plus”

Efter flera goda år i följd gjorde Borgholm en ekonomisk dip 2019.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Insändare

Insändare: Olagligheter kring kooperativt äldreboende?

Politiken är överens om behovet av ett nytt särskilt boende i Mörbylånga kommun. Men vänstermajoriteten har fastnat för ett koncept med kooperativa hyresrätter (KHR), som en marknadsaktör har presenterat för dem. Nu vill man att fullmäktige ska besluta om upphandling av en ”samarbetspartner”, som bland annat ska bilda en ekonomisk förening för byggnation och drift av ett särskilt boende om 48 platser.

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.