1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Himmel möter jord

Ibland uppstår magiska ögonblick. Känslan kan vara ”rätt sällan” men vid närmare eftertanke finns de där magiska ögonblicken oftare än vad vi tänker oss. Ögonblick som får ge kraft åt kamp för rättvisa och fred.
När himmel möter jord. Det blir sällan tydligare än när vi ser regnbågen, löftesbågen, falla ner från himlavalvet. Ett mångfärgat löfte om att det finns en bättre värld, en värld som vi får vara med att forma. Om vi vågar stå upp för freden och solidariteten mellan människor.
Foto: Alvaret Hotel & Hostel

När vardagen traskar på i sin vanliga lunk kan det kännas grått och lite trist. Vakna, duscha, äta frukost, läsa tidningen, skynda iväg till jobbet, jobba-jobba-jobba, hem igen för lite kvällsmat och tvunget-sysslor innan det är dags att gå till sängs. Var finns det plats för de där magiska, glänsande ögonblicken?

Men ibland händer det. Något som kommer i vägen för vardagslunken. Tid för en kopp kaffe över köksbordet när samtalet kan föras i lugn och ro och stillheten infinner sig. Eller de glada skratten som fyller rummet likt tindrande pärlor. Någon som ser dig i ögonen och säger hej. Ett tack när du inte förväntar dig det. Eller ett handskrivet brev bland all reklam i brevlådan.

quote
Du är himlen runt hörnet för mig.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

För någon som har alldeles för mycket runt omkring sig kan det där magiska ögonblicket vara några timmar där man bara får vara sig själv, i en efterlängtad ensamhet. Men en ensamhet som man vet skall ta slut, när vänner och familj snart finns runtomkring igen.

De där små, små ögonblicken under vandringen på jorden är värda att ta vara på som blinkande stjärnor i en grådunkel vardag.

Men så finns det också ögonblick när livet får en helt ny dimension. Det händer något när himmel möter jord och vi får vara mitt i. Världen förändras och blir aldrig densamma mer. Lycka – olycka? Oavsett vilket blir livet aldrig detsamma.

De små magiska personliga ögonblicken behöver vi inte säga ja eller nej till, bara ta emot. Men när himmel möter jord, när det omvälvande händer, då måste vi ta ställning. Är jag för eller emot? Vill jag vara med i skärningspunkten? Vågar jag eller är jag för rädd?

Vi får använda kraften i de magiska ögonblicket till att våga stå upp för rättvisa och solidaritet, fred och frihet – det som gör världen lite vackrare. Ett bättre sätt att använda oss av de fantastiska stunderna i livet finns inte.

Folken på jorden

Folken på jorden har olika färg, olika språk och problem. Olika bostad och olika jobb, men alla är mänskor för det. Ja, alla är mänskor för det.
Hår kan va´ krulligt och lockigt och rakt, näsor är stora och små, ögon är svarta och bruna och blå, men ögon är ögon ändå. Ja, ögon är ögon ändå.
Vi är miljarder som bor på vår jord, fred vill vi ha med varann, sluta med vapen, med våld och förtryck och lära oss dela på allt. Ja, lära oss dela på allt.
Margaretha Melin, 1974
svensk författare, psalmdiktare och retreatledare.