1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Höhoppning, konst och traktorer i Himmelsberga

– Jag vill se hela Himmelsberga som ett smörgåsbord där man kan få lite av varje av det som är Skördefesten — en bra plats att börja sin runda på, säger Julius Sääf, Ölands Museum Himmelsberga.
Vid Ölands Museum Himmelsberga är det skördefesttema.
Foto: Privat

Under Ölands Skördefest blir det precis som vanligt Skördefesttema. Menyn som består av bland annat soppor är framtagen för skördetiden. Under skördefesten visas en del av arbetet som det arbetas med kring experimentellt kulturarv.

– I Handelsboden finns ett särskilt utbud just för skördefesthelgen och i husen och Lilla Hallen finns hantverkare på plats och anordnar marknad, säger Julius Sääf, verksamhetschef.

Inne i Konsthallen anordnas en stor samlingsutställning som håller öppen för alla med öppen ateljé. Utställningen är ett samarbete med Skördefestorganisationen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– För barnen håller höhoppningen öppet och hemslöjden är på besök under både lördagen och söndagen, säger Julius Sääf.

Ute på ängen finns Veterantraktorklubben för att förevisa och köra maskiner. Det finns olika barnaktiviteter att välja bland såsom att tova ett bi, en humla eller tälja en penna.