1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Husbilsintresset bara växer

– Att vara med på Borgholmsmässan är ett bra sätt att möta gamla och nya kunder, säger Andreas Persson, platschef på Forsbergs fritidscenter i Kalmar.
De kommer att delta med några av de rullande hem de har i sitt utbud.
Husbilarna har tagit marknaden med storm de senaste åren och intresset för dessa rullande hem bara fortsätter att växa. På Borgholmsmässan kommer Forsbergs fritidscenter att vara på plats för att visa tre olika typer av husbilar.
Foto: MAGROUND GmbH

Företaget säljer nya och begagnade husbilar och husvagnar och den alldeles nystartade Borgholmsmässan är en av få mässor de besöker. När det är dags för den, i slutet av maj, kommer de att finnas på plats med tre husbilar.

Husbilsintresset har vuxit enormt mycket de senaste åren, särskilt i de lite äldre generationerna. De som är födda på 1940- och -50-talen har mer än andra hittat tjusningen i att kunna åka runt och se sig omkring och ha bostaden med sig. Enligt Andreas Persson står de för större delen av husbilsmarknaden i Sverige.

– Husbilar är väldigt på just nu, marknaden har vuxit jättemycket och många av våra kunder kommer från Öland så vi hoppas på att träffa både gamla och nya kunder under mässdagarna, säger Andreas.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Han och hans kollegor vill förstås nå ut till alla tänkbara kundgrupper och tänker att husbilskonceptet kan tilltala även exempelvis barnfamiljer och par.

– Det är inte ovanligt att de som har tröttnat på sommarstugan eller båten skaffar en husbil istället, eller att de har haft hus och flyttat till lägenhet och vill ha en husbil, säger han.

Det är inte så ofta Forsbergs fritidscenter är med på mässor av olika slag, det blir två-tre sådana utflykter per år. Borgholmsmässan låg bra till tidsmässigt och verkade dessutom intressant, tyckte de.

Företagets husbilar finns i både små och stora varianter och i olika prisklasser. På Borgholmsmässan tänker Andreas och hans medarbetare ha tre olika husbilstyper med sig och visa upp.

– Det är ett perfekt tillfälle att titta på en husbil om man är intresserad, säger han.

Han hoppas nu att det ska bli bra väder och mycket folk som besöker mässan när han och alla andra deltagande företag kommer och visar upp sig och sina produkter.

Ett hem på hjul, det är något som väldigt många har kommit att uppskatta och under Borgholmsmässan kan man passa på och se hur de där hemmen ser ut, både invändigt och utvändigt.
Foto: Thomas Koehler