Jul i Ölands stenrike

Snart är julen här och för dig som söker personliga klappar och upplevelser öppnar Ölands stenrike för besökare den 7 och 8 december.

Det är verksamheter i Sandvik, Södvik och Föra som slår upp portarna för att fira in julen.

Ölandsro i Föra är fylld med konsthantverk, egenstöpta ljus och godsaker.
Foto: Privat

När det är dags för Jul i Ölands stenrike medverkar ÖlandsRo, Edins lustgård, Taktil och Samtal, Skabbekattens keramik, Sandviks fisk och kök, Sandviks kvarn, Ica Nära Trossen och Södviks gästgivaregård.

På Ölandsro i Föra är butiken fylld med konsthantverk, egenstöpta ljus och godsaker. Om vädret tillåter serveras kolbullar och fika under söndagen.

Handgjorda julklappar från Edins Lustgård i Djurstad.
Foto: Privat

Unika och handgjorda julklappar hittas på Edins Lustgård i Djurstad. Åsa Nyvell arbetar med hälsofrämjande verksamhet och under Jul i Ölands stenrike slår hon upp portarna till sin bod och erbjuder taktil behandling och julklappar med produkter för kropp och själ.

Skabbekattens keramik i Djurstad julöppnar sin butik med bruks- och konstföremål i stengods. Mönstrade fat möter skulpturala fantasier. I Sandvik håller fiskdisken öppet och det serveras utöver den vanliga menyn även jultallrik med varma och kalla tillbehör.

Vid Sandviks kvarn, nordens största väderkvarn, håller pizzerian öppet under Jul i Ölands stenrike och vid anrika gästgiveriet serveras julbord.

Läs mer

Öland

Borgholm: Tuppen Borge på plats på torget

I corona-tider är det mycket som inte är sig likt. Men en tradition är kvar: tuppen Borge står sedan i söndags på torget i Borgholm.

Öland

Årsmöte med radioamatörer

Ölands Radioamatörer, SK7RN har hållit sitt årsmöte i IOGT-NTO-lokalen i Borgholm. Erik Nyberg, Böda, är omvald ordförande.

Öland

Historia och blues på berättarkväll

Som ett första evenemang i en ny satsning bjöd Annica och Jörgen Hedman, Föra trädgård, in till en berättarkväll med mat, historia och bluesmusik. Lokalen var fullsatt och publiken avnjöt soppa, wraps och kaffe med efterrätt medan Jörgen Hedman och Jan-Henrik Fallgren berättade, spelade och sjöng.

Coronavirus

Per Lublin: ”Stoppa påskfirarna vid Ölandsbron”

Per Lublin vill stoppa påskfirare när de kommer till Ölandsbron. Det skriver han i en interpellation till Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic (S).

Öland

Byggnads efter gränspolisens tillslag: ”Det är människohandel”

Gränspolisens tillslag på en byggarbetsplats i Borgholms kommun avslöjade illegal arbetskraft.

Öland

Ledare: ”Allt det du och jag gör har betydelse!”

De senaste veckorna har visat varför jag älskar Öland och ölänningarna. Vi bryr oss faktiskt om varandra!