1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Karnevalsstämning i Borgholm

För en liten stund fick Borgholm känna en smak av Rio de Janeiro när ett karnevalståg i gröna och gula färger trummade och dansade sig fram längs Storgatan.
Vid lunchtid på torsdagen kunde folket i Borgholms se och höra detta karnevalståg som passerade längs Storgatan med dans och musik.
Foto: Carin Svensson

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Som en del i tredagarsevenemanget Brassekalaset, som arrangeras av Restaurang Rio Strandbaden i Köpingsvik, tågade ett färgglatt, trummande och dansande karnevalståg genom Borgholm för att berätta om Brassekalaset. Vid i stort sett varje kvarter längs Storgatan stannade tåget upp och karnevalsledaren ropade ut lite kalas-information till dem som stod runt omkring.

Det brasilianska kalaset i Köpingsvik började redan på torsdagsmorgonen med Zumbadoo på stranden framför restaurangen, följt av yoga på gräsplanen bredvid. Karnevalståget visade också upp sig på stranden på torsdagseftermiddagen.

Det kommer också att bjudas på levande musik, capoeira-show (capoeira är brasiliansk kampsport, reds anm.), soft reggae, latinska rytmer och uppvisning av Rio Samba show girls i festkreationer.

Under festdagarna blir det även fotbollsskola, beachtennis och mattorg på stranden i Köpingsvik där besökarna får chans att uppleva ”fusionen mellan Brasilien och Småland.”

Hantverksutställning och Sambaskola med sambatrummor samt sandslottstävling är också en del av det som står på programmet.