1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Katter hotas med skjutning

– Öland är en väldigt vacker ö, men ur kattperspektiv är det vårt tyngsta arbetsområde.
Under veckan påbörjas infångning av hemlösa katter vid Kapelluddens Camping.
Foto: Alexander Kinberg

Alexander Kinberg arbetar ideellt med hemlösa katter.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Mängder av okastrerade och sjuka katter finns i olika kolonier under hus, på soptippar och industritomter. Det senaste ärendet vi jobbat hårt med är Kapelluddens Camping i Borgholm.

Han berättar att det finns katter där under fiskestugor som får mat men nu ses som störande av folk runtomkring och hotas med skjutning.

– Vi har jobbat febrilt med att hitta stödhem och ska nu påbörja infångning under veckan. Vi har även en längre tid fångat in mängder med katter på Kalleguta Återvinningscentral, närmre 60 katter, som sedan kastrerats och utplacerats i nya hem.

Alexander känner att det är ett tungt jobb men säger att det känns underbart att ge katterna ett nytt liv och en ny chans.

– Detta är de förhållanden vi jobbar under konstant. Allt ska ske nu på en gång, helst i går. Vi gör så gott vi kan och kämpar för att varje katt ska få bästa möjliga vård och omhändertagande, men vi är bara privatpersoner som gör detta ideellt på vår fritid.

För Alexander och hans vänner i Hemlösa Katter Kalmar känns det som att de kämpar i motvind.

– Men katterna betyder så mycket för oss att vi kommer fortsätta kämpa för varenda katt, avslutar Alexander Kinberg.