1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kommunen undersöker möjligheter för Bed & Box

Mörbylånga kommun bjuder in alla de som är intresserade av att vara med i arbetet för att skapa nya ridleder samt Bed & Box på södra Öland.
– Det här är jätteroligt, vi har en otroligt stor hästbefolkning på ön och det är roligt att det satsas på, säger fritidsledaren Malin Alvkäll som är drivande i projektet.
Nu bjuder Mörbylånga kommun in intresserade för att undersöka möjligheterna för en ridled på södra Öland.
Foto: Natalia Johansson

Det började med ett medborgarförslag från Malin Alvkäll, fritidsledare i Mörbylånga kommun och hästägare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Ja, då fick jag besked om att förslaget besvarades med hänvisning till att det redan fanns ett beslut på detta, det var väldigt kul.

Nu drar projektet igång med Malin i spetsen och i en inledande fas vill hon undersöka vilka möjligheter det finns för de olika ridlederna.

– Så här i ett första skede vill vi se vart hästfolk rider, vad det är för mark och vilka bekymmer som dyker upp. Därför har vi bjudit in till träffar för att möta intressenter, hästfolk och markägare, ja alla som vill vara med i detta.

Därefter kan det bli enklare att kartlägga vart de olika lederna skulle kunna gå.

Konceptet med Bed & Box är att erbjuda sovplats för både häst och ryttare som behöver en tillfällig övernattning.

– Det kan vara en lösning för de som vill åka med häst på semester, säger Malin och föreslår att ett sätt skulle kunna vara ett samarbete mellan ett bed & breakfast och en gård som kan erbjuda box eller hagplats.

Två kvällar är hittills inbokade, den ena träffen är den 21 maj i Södra Möckleby i Folkets hus samt den 28 maj i Stenåsa bygdegård. Det kommer fler inbjudningar till möten framöver.