1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Larsson tog hem tjurruset för andra gången

För två år sedan debuterade Joacim Larsson från LSSK Lekeryd utanför Huskvarna i Tjurruset och tog hem segern. I år var han bättre förberedd på utmaningarna och kunde kvittera ut guldmedalj nummer två, med en marginal på exakt en minut till andraplacerade Richard Gustavsson från Eksjö.
Richard Gustavsson (t.v) från Eksjö debuterade i Tjurruset och slutade på en andraplats, trots överraskningar i form av vattenfyllda diken och tunnlar. Joacim Nilsson, LSSK, segrade för andra gången i loppet.
Foto: Karolina Sörman

– Det var tuffare motstånd i år, skrattar Joacim Larsson efter målgång.

Årets upplaga av terrängloppet Tjurruset i Löttorp, hade lockat fler deltagare än vanligt. Hela 25 personer kom till start i det krävande loppet som gick över stock och, sten, mossar och vattenfyllda diken, innan det avslutades efter fem kilometer. Tätduon följdes åt nästan hela loppet. För Richard Gustavsson var det premiär i loppet.

–Jag hade ju sett den där tunneln på bilder och var rätt svag i benen när den var avklarad, jag var inte beredd på att det skulle komma fler diken, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Tunneln, det är där diket går under Byerumsvägen.

– I år var det mer vattenfyllt än normal så de yngsta i barnloppet fick ta med sin en vuxen medhjälpare och simma en bit i vattnet, berättar ”Jonne” Svensson från arrangören Högby IF.

Eftersom banan dessutom har haft lite olika sträckningar genom åren, finns inget banrekord att hålla koll på. Debutanten Gustavsson tog rygg på Joacim Larsson direkt och det höll en bra bit genom loppet.

– Mot slutet kände jag att jag inte hade en chans, så jag fick släppa, men innan dess försökte jag hänga på så gott det gick. Loppet startade i ett högt tempo, summerar han.

Larsson klockades med segertiden 26,31 minuter.