Lek på Sveriges största lekskepp

Under våren blev det stora lekskeppet Barbara klart och det har sedan dess lockat många leksugna barn.
Det stora lekskeppet i Bäckmans park invigdes under våren.
Foto: Maria Brynielsson

– Vi har byggt det här skeppet på flera platser i Europa, men det här är det första i Sverige i denna storlek, berättar Michael Fregell, säljare på företaget Kompan.

Skeppet har byggts vid företagets fabrik i Tjeckien och skeppet passar framförallt barn mellan fyra och tolv år. Det som gör lekskeppet så speciellt är att det är ett helt unikt handbyggt skepp av träslaget Robinia. Skeppet är 18 meter långt och masterna är 9 meter.

Bäckmans park bjuder in till lek även för mindre barn.
Foto: Maria Brynielsson

– Det innehåller lekvärden med utsikt i masten, flera klätternät, klätterväggar, två rutschkanor och är utmärkt för rollekar eftersom det är utrustat med kanoner, kikare och det finns plats för styrman som sköter rodret, säger Marie-Louise Dahlsjö Torkelsson, marketing coordinator.

Lekplatsen har byggts med ekonomiskt stöd av kommunens vänort Rockford i USA.

Läs mer

Näringsliv Öland

Special: Näringsliv Öland

I torsdagens papperstidning fick ni med vår Näringslivsbilaga, späckad med artiklar om lokala företag.

Öland

Hotade poliser: ”Sätta kula i skallen”

”Jag ska peppra er, ni ska få en kula i skallen.”

Öland

Formpress

Familjeföretaget startade 1996 och har utvecklats från ett litet företag med två-tre personer till ett internationellt företag med fyrtio anställda. Formpress gör i huvudsak brickor i björkfanér och trycker sina kunders motiv på dem. Och trots att produkterna finns i fyrtiotvå länder så är företaget ganska anonymt på hemmaplan.

Öland

Ana Yoga studio

Yoga i grupp, personlig yoga, graviditets-yoga eller mamma-bebis-yoga, det är huvuddelen av Anna Karlssons verksamhet i sitt företag Ana Yoga studio. Hon erbjuder också regndroppsmassage, som är en form av aromaterapi, samt massage med varma stenar.

Öland

Drömmen om en retro-butik

– Jag älskar att titta på danska program om antikaffärer och sådant, säger Charlotte Hage som, vid deras hus i Högsrum, sommaren 2019 öppnade Högsrums Retro & Kuriosa tillsammans med maken Mikael Hage.

Öland

Ö-reklam AB

2007 startade Peter och Helen Lindell företaget Ö-reklam AB och har haft sin verksamhet på industriområdet i Färjestaden hela tiden. De jobbar både med företag i olika storlekar samt med föreningar och privatpersoner.