1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lill-Babs-show roade i Löttorp

Det var nästan som att det faktiskt var Barbro ”Lill-Babs” Svensson som plötsligt stod där, en halvmeter ifrån Ölandsbladets reporter, och undrade vad jag ville veta. Egentligen var det Cecilia Kyllinge som stod där i Löttorps bygdegård på fredagskvällen, iklädd rollen som Lill-Babs.
Cecilia Kyllinge gästade Löttorps bygdegård tillsammans med Solveig Bergqvist Larsson, Jan-Olof Jonsson och Anders Larm - med showen ”Hon är jag - en hyllning till Lill-Babs”. Löttorp var det tionde stoppet av totalt 43 (och 45 föreställningar) i turnén med den här showen.
Foto: Carin Svensson

För femte gången i ordningen gästades Löttorps bygdegård av Cecilia Kyllinge med musiker och medspelare. Den här gången var de på plats med sin show ”Hon är jag - en hyllning till Lill-Babs”.

Showen var upplagd som en tv-inspelning av den, som programmet anger, nostalgiska tv-showen ”Solveigs Hörna” och publiken övades till att börja med i att applådera, skratta, säga ”ååååhh” eller jubla när någon av de två musikerna höll upp en skylt för respektive aktivitet.

I den tänkta tv-inspelningen möter publiken Solveig Bergqvist Larsson, som också skrivit manus till showen, när hon har Lill-Babs som gäst i Solveigs Hörna. Lill-Babs träder in på scenen i folkdräkt sjungandes sin genombrottslåt Klas-Göran. Därefter får publiken följa utvalda delar av Lill-Babs liv genom intervju och samtal mellan henne och Solveig.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Solveig Bergqvist Larsson, manusförfattarinna och programledare i den tänkta tv-showen ”Solveigs hörna”.
Foto: Carin Svensson

Manusförfattarinnan har tagit fram information om den folkkära artisten, hur hennes karriär tog sin början och till viss del vilka vändningar hennes liv tog efter genombrottet med Klas-Göran. Med ett flertal klädbyten och framföranden av flera av Lill-Babs låtar som Tuff brud, Kyss mig och Leva livet återges artisten av Cecilia Kyllinge. Hon har övat in rollen bra men tycker samtidigt att den hon tror var Lill-Babs inte ligger så långt ifrån hennes egen.

– Jag tror att hon var en sprallig, spontan och rätt orädd person, så jag kan vara rätt mycket mig, säger Cecilia med ett leende.

Även Lasse Berghagen var med på ett hörn och gestaltades av en av musikerna, Jan-Olof Jonsson. Det blev några Berghagen-låtar och lite prat mellan Solveig, Lasse och Lill-Babs om när de började träffas.

Lasse Modin som är ordförande i Löttorps bygdegårdsförening, kvällens arrangör, var nöjd med kvällen och publikuppslutningen. Ett hundratal personer var på plats för att se showen.

– Det är som är lite extra kul är det inte bara är folk från Löttorpstrakten här ikväll utan även en del som har åkt en bit, säger Lasse.

Publiken tycktes uppskatta showen och trallade med i de kända låtarna, klappade händer i takt och ropade efter extranummer. Extranumret blev en av Lill-Babs stora hits, Leva livet, och den fick det att gungas och sjungas i publiken.

Cecilia Kyllinge signerar i pausen en cd till Sara Österberg och Gunnar Jämtin.
Foto: Carin Svensson
Fullt ös varvades med lugnare stunder på scenen, här är det fart och tempo som gäller.
Foto: Carin Svensson
Barbro ”Lill-Babs” Svensson (Cecilia Kyllinge) och ”Lasse Berghagen” (Jan-Olof Jonsson) sjunger duett i Teddybjörnen Fredriksson.
Foto: Carin Svensson
images5 bilder
enlarge