Nu kan det nya lägenhetsprojektet dra igång på allvar

Nu är det klart att det blir BTE Bygg-Teknik Entreprenad AB som köper lägenhetsprojektet Resedan 8 i Borgholm med den kooperativa hyresgästföreningen BoSams.
BTE Bygg-Teknik Entreprenad AB ska bygga lägenheterna åt BoSams.
Foto: ARKIV

Köp av mark från bostadsrättsföreningen Resedan, lantmäteriförrättning, planändringar och sanering av förorenad mark är slutfört. Borgholm Energi ser fram emot de nya lägenheter som BTE Bygg-Teknik Entreprenad ska uppföra åt BoSams.

– Det är med stor glädje som Borgholm Energi säljer och lämnar över denna fastighet till BTE. Det blir ett ytterligare tillskott till vår fantastiska och expanderade stad. Jag vill också rikta ett stort tack till alla inblandade som har gjort detta möjligt samt till BoSams för deras tålamod, säger Tobias Selldén Fastighetschef Borgholm Energi.

Läs mer

Öland

Chrous Mixtus ser fram emot Amerikakväll

Chorus Mixtus hade på måndagskvällen sitt årsmöte i Cirkelhuset i Löttorp. Det hanterades elegant av kvällens ordförande Johan Barkevall.

Öland

Ilkos missräkning: ”Klent resultat, ändå plus”

Efter flera goda år i följd gjorde Borgholm en ekonomisk dip 2019.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Insändare

Insändare: Olagligheter kring kooperativt äldreboende?

Politiken är överens om behovet av ett nytt särskilt boende i Mörbylånga kommun. Men vänstermajoriteten har fastnat för ett koncept med kooperativa hyresrätter (KHR), som en marknadsaktör har presenterat för dem. Nu vill man att fullmäktige ska besluta om upphandling av en ”samarbetspartner”, som bland annat ska bilda en ekonomisk förening för byggnation och drift av ett särskilt boende om 48 platser.

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.