Nu kan det nya lägenhetsprojektet dra igång på allvar

Nu är det klart att det blir BTE Bygg-Teknik Entreprenad AB som köper lägenhetsprojektet Resedan 8 i Borgholm med den kooperativa hyresgästföreningen BoSams.
BTE Bygg-Teknik Entreprenad AB ska bygga lägenheterna åt BoSams.
Foto: ARKIV

Köp av mark från bostadsrättsföreningen Resedan, lantmäteriförrättning, planändringar och sanering av förorenad mark är slutfört. Borgholm Energi ser fram emot de nya lägenheter som BTE Bygg-Teknik Entreprenad ska uppföra åt BoSams.

– Det är med stor glädje som Borgholm Energi säljer och lämnar över denna fastighet till BTE. Det blir ett ytterligare tillskott till vår fantastiska och expanderade stad. Jag vill också rikta ett stort tack till alla inblandade som har gjort detta möjligt samt till BoSams för deras tålamod, säger Tobias Selldén Fastighetschef Borgholm Energi.

Läs mer

Mörbylånga köping 200 år

Från gästgivargården i Mörbylånga till Rosenbad i Stockholm

Bara 14 år gammal lämnade en av gästgivarens söner föräldrahemmet vid torget i Mörbylånga. Året var 1893. Han hette Agnar Bernhard Petersson men tog sig långt senare namnet Mörling efter Mörbylånga. Ytterligare några år senare när han jobbade på krog i Paris stavade han det Meurling. Hans namn är förknippat med många guldkrogar i Stockholm.

Coronavirus

Hjärteslantar till 30 föreningar som hjälper äldre och sköra

Ölands bank kommer att tillsammans med kommunerna stötta många föreningar på ön som arbetar ideellt för att stötta ensamma och äldre som vill ha hjälp med att handla och uträtta andra ärenden.

Coronavirus

Silverlinjen om pausen: ”Inget val”

Tvärnit i kundunderlaget - därför ställer Silverlinjen in körningarna från och med måndag.

Öland

Byggnads efter gränspolisens tillslag: ”Det är människohandel”

Gränspolisens tillslag på en byggarbetsplats i Borgholms kommun avslöjade illegal arbetskraft.

Öland

Ledare: ”Allt det du och jag gör har betydelse!”

De senaste veckorna har visat varför jag älskar Öland och ölänningarna. Vi bryr oss faktiskt om varandra!

Öland

Börskrönika: Telebolag klarar nedgången bättre

Landets vid sidan om Ericsson mest spridda aktie, Telia med ca 400 000 direkta ägare, sänker förslaget till utdelning från 2:45 till 1:80 kr. Dessa 60 öre i minskad utdelning innebär att Telia får 2,7 miljarder kr mer i kassan.