Ölandsbladet testar årets glögg

Ölandsbladet har testat fem av de glöggsorter som finns på Systembolaget till julen. Några är mer traditionella medan andra är smaksatta med körsbärspralin, saffran och whiskey.
Foto: Pressbild

Tegner & Son Ekologisk vinglögg – Bäst i test!

obobobobob

Tegnér & Son – Ekologisk vinglögg

Galatea Spirits AB
77 kronor
12 %
4
4 4
4 4
Det här är testpanelens stora favorit. Det haglade med fina omdömen om denna vinglögg som har en kryddig smak med inslag av kardemumma, björnbär, kanel, vanilj och pomerans.
”Traditionell och klassisk glöggsmak som ger julkänsla”, ”fruktig och inte för söt”, ”inte så sliskig” och ”godare kall” var några av omdömena.
Edward Blooms Glögg

Edward Blooms Starkvinsglögg

obobobobob

Edward Blooms Starkvingslögg

Saturnus
99 kronor
15 %
1
2 0,5
2 0,5
Den här glöggen föll inte panelen på läppen. Tyvärr får nog sommarölänningen Edward Bloom tänka om. ”För stark spritsmak”, ”smakar parfym”, ”stark, söt och någon konstig eftersmak som känns syntetisk”, tyckte testpanelen.
Dufvenkrooks Körsbärspralin
Foto: Pressbild

Dufvenkrooks Körsbärspralin

obobobobob

Dufvenkrooks Körsbärspralin

Spirit of Sweden
69 kronor
15 %
2,6
4 2
4 2
När glöggen värmdes upp fylldes rummet av en angenäm chokladdoft. Chokladsmaken är tydlig och i eftersmaken kommer en fin fruktig körsbärssmak. Den var dock ganska söt och efter en stund upplevde flera att det blev lite för mycket av det goda. ”Mäktig”, ”väldigt söt men rolig”, ”spännande men man tröttnar snabbt på smaken”.

Dufvenkrooks Saffran

Dufvenkrooks Saffran

Spirit of Sweden
69 kronor
15 %
3,5
4 3
4 3
En uppfriskande och annorlunda glögg som gillades mycket av de flesta i panelen. Äpplesmaken är tydlig och saffran kommer bekvämt i eftersmaken. ”Spännande och fräsch”, ”god men inte så glöggig” och ”lagom sötma” spånade panelen.
Foto: Pressbild

Svensk Vinter – sämst i test

obobobobob

Svensk Vinter

Saturnus
119 kronor
20 %
0,6
1 0
1 0
Svensk Vinter är gjord genom ett samarbete med Mackmyra och innehåller ofiltrerad ekig whiskey. Testpanelen var skeptiska, visst är buteljen fin men kan det verkligen vara gott med whiskeyglögg? Svaret blev ganska snabbt nej.
”Smakar inte glögg”, ”Whiskeysmaken tar överhand”, ”Nej jag vill inte ha mer”, ”eftersmak av tvättmedel” var testpanelens reaktioner.

Läs mer

Öland

Chrous Mixtus ser fram emot Amerikakväll

Chorus Mixtus hade på måndagskvällen sitt årsmöte i Cirkelhuset i Löttorp. Det hanterades elegant av kvällens ordförande Johan Barkevall.

Kultur

Musik: Stagneliusdikt blir singel med Trio Erici och Camerata Nordica

​Erik Johan Stagnelius anses vara en av Sveriges genom tiderna största poeter. En av hans mest älskade dikter, Amanda, har tonsatts och tolkats av många genom åren. Nu släpper öländska Trio Erici sin version. På inspelningen medverkar stråkmusiker från kammarorkestern Camerata Nordica och jazztrummisen Adam Ross.

Öland

Stormen: Fortfarande strömlöst och träd över hus

Räddningstjänsten på Öland har tvingats till flera utryckningar då vind och hagel drabbat Öland.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Öland

Klart - nu säljs rekordlägenheten: ”Den dyraste”

8 480 000 kronor på bordet - och Borgholms dyraste lägenhet någonsin med ett kvadratmeterpris på 66 771 kronor är din.

Öland

Lennart drog rekordpublik

Årets andra tisdagsklubb på Nalen lockade rekordmånga deltagare då 38 Ölandsvänner bänkade sig i Stora salen på Nalen som dagen till ära fick ersätta den för församlingen urvuxna ordinarie möteslokalen Trocadero.