Över och förbi

Framför mig finns något som ser omöjligt ut. Det kan vara att ta sig från den ena sidan till den andra. Eller att släppa dagens bekymmer och göromål för att orka med nästa dag. Då är det bra att hitta ett sätt att ta sig över och förbi.
Övergång vid Sandbybadet.
Foto: Tony Forsberg

Ett vattenfyllt dike som delar vandringsvägen. En hög stenmur som behöver forceras för att jag skall komma dit jag vill. Eller tankar som gör att jag inte orkar ta tag i det där som har väntat länge på att bli gjort.

Det finns så många hinder på vår väg. Såväl i tanke som i vår fysiska omgivning. Och återigen har vi egna val som vi kan och måste göra. Vill jag ta på storstövlarna och plumsa genom det vattenfyllda diket? Eller kan jag ta mig till bron och komma torrskodd över?

Stenmuren, en av de många på vår ö, kan jag klättra över den eller ta mig till stättan?

Och hur gör jag med de där tankarna som lurar mig till att inte orka ta tag i sånt som måste göras. Förresten – vad är måsten? Kan en ny tanke kanske ta plats – att en del av alla måsten inte är så nödvändiga att genomföra.

Det är också ett sätt att komma vidare. Att tänka på ett annat sätt.

quote
Först verkar drömmar omöjliga, sen osannolika och sen oundvikliga.

Det är inte nödvändigt att genomföra alla måsten. Det kanske inte är nödvändigt att kliva över den där stenmuren – att gå längs med den och upptäcka andra saker kan vara lika meningsfulla.

Helgerna som hastigt närmar sig innebär traditioner, gemenskap, fest och mat. Och mycket som känns som måsten. Kanske för mycket. Då får vi sätta oss ner en liten stund och tänka igenom – finns det något som inte är sådär riktigt, riktigt nödvändigt att göra? Finns det måhända något alternativ?

Kanske räcker det med en eller två små saker som kan läggas undan eller göras på något annat sätt för att istället ge plats för det som så många av oss behöver.

Avslappning. Tid för vila. Tid för varandra.

Kanske också tid för den som inte har någon att dela helgerna med.

Som en bro över mörka vatten

När du är trött, när du vill fly
Och oron viskar att din dag skall aldrig gry
Jag är hos dig, känn handen kring din hand
Var stilla, var ej rädd
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
När skuggan faller kall, där du går fram
Och när fågeln inte längre syns och solen dör
Jag tänder ljus, jag tänder himlens ljus
Var trygg och tro på mig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
sv text: Tommy Körberg

Läs mer

Coronavirus

Corkovic: ”Situationen är allvarlig - inte läge att åka till Öland”

Borgholms starke man Ilko Corkovic vädjar till alla att inte resa till Öland. Samtidigt poängterar kommunen att de som redan är här självfallet ska få vård om de behöver det.

Öland

Henric Borgström: ”För tidigt att tro att den ekonomiska krisen är över

För två veckor sedan 23 mars noterade Stockholmsbörsen årets botten nästan minus 30 procent från årsskiftet. Nu har det gått fyra veckor sedan det kraftiga börsfallet inleddes och börskurserna ligger fram till måndagsförmiddagen cirka 20 procent minus hittills i år.

Öland

Årsmöte med radioamatörer

Ölands Radioamatörer, SK7RN har hållit sitt årsmöte i IOGT-NTO-lokalen i Borgholm. Erik Nyberg, Böda, är omvald ordförande.

Öland

Historia och blues på berättarkväll

Som ett första evenemang i en ny satsning bjöd Annica och Jörgen Hedman, Föra trädgård, in till en berättarkväll med mat, historia och bluesmusik. Lokalen var fullsatt och publiken avnjöt soppa, wraps och kaffe med efterrätt medan Jörgen Hedman och Jan-Henrik Fallgren berättade, spelade och sjöng.

Coronavirus

Per Lublin: ”Stoppa påskfirarna vid Ölandsbron”

Per Lublin vill stoppa påskfirare när de kommer till Ölandsbron. Det skriver han i en interpellation till Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic (S).

Öland

Byggnads efter gränspolisens tillslag: ”Det är människohandel”

Gränspolisens tillslag på en byggarbetsplats i Borgholms kommun avslöjade illegal arbetskraft.