Pistolbeväpnad och påverkad: Biltjuv slog bilens ägare

Mannen stal en bil utanför Ölands Köpstad. Lite senare hittade ägaren bilen i leran bredvid Storgatan. När han konfronterade tjuven blev han slagen i ansiktet.
Polisen kunde gripa en man som stal bilen och misshandlade bilens ägare.

Någon gång mellan 18.00 och 18.20 blev en bil stulen från parkeringen vid Ölands Köpstad. Några timmar senare hittade bilens ägare bilen med motorn på, fastkörd i leran intill Storgatan.

Kvar i bilen satt tjuven som enligt målsägande visade tydliga tecken på att vara påverkad av droger.

– Målsägande konfronterade mannen i bilen och när han gjorde det blev han slagen i ansiktet med något slags tillhygge, berättar polisen presstalesperson Evelina Olsson.

Polis kallades till platsen och kunde gripa biltjuven som är en man i 30-årsåldern. När polisen kontrollerade bilen hittade de en pistol och ett knivliknande föremål på den misstänkte mannen. Hade hade även stulit en mobiltelefon från en handväska i bilen.

Mannen visade sig vara påverkad av narkotika och hade inget körkort. Han är nu anhållen misstänkt för en lång rad brott. Det handlar bland annat om misshandel, vapenbrott, brott mot knivlagen, tillgrepp av motordrivet fortskaffningsmedel, olovlig körning, narkotikabrott, drograttfylla och stöld ur motordrivet fordon.

Läs mer

Coronavirus

Corkovic: ”Situationen är allvarlig - inte läge att åka till Öland”

Borgholms starke man Ilko Corkovic vädjar till alla att inte resa till Öland. Samtidigt poängterar kommunen att de som redan är här självfallet ska få vård om de behöver det.

Öland

Årsmöte med radioamatörer

Ölands Radioamatörer, SK7RN har hållit sitt årsmöte i IOGT-NTO-lokalen i Borgholm. Erik Nyberg, Böda, är omvald ordförande.

Coronavirus

Per Lublin: ”Stoppa påskfirarna vid Ölandsbron”

Per Lublin vill stoppa påskfirare när de kommer till Ölandsbron. Det skriver han i en interpellation till Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic (S).

Öland

Drogade och våldtog exfrun - döms till åtta år i fängelse: ”Överbevisad”

Den 45-årige ölänning som stått åtalad för sex grova våldtäkter, grovt sexuellt tvång vid ett tillfälle, flera fall av kränkande fotografering, ofredande och dopningsbrott döms till ett åtta år långt fängelsestraff.

Öland

Byggnads efter gränspolisens tillslag: ”Det är människohandel”

Gränspolisens tillslag på en byggarbetsplats i Borgholms kommun avslöjade illegal arbetskraft.

Öland

Polisen påskändrar - och färre besök

Uppmaningen gav effekt.