Polisens fynd – var branden anlagd?

Misstanken fanns vid första branden i Skogsby pizzeria. Nu visar undersökningen att även andra branden var anlagd.
– Vi har haft tekniker och brandsökshund där. Fynd man gjort visar att även den här branden var anlagd, säger Ulf Martinsson, förundersökningsledare still Smålandsnytt.
Branden i Skogsby pizzeria, nu har polisens tekniker och brandsökshund varit på platsen.

Det var natten mellan fredag och lördag som pizzerian i Skogsby brann. Andra gången på några månader. Ölandsbladet skrev då om hur det funnits vittne vid första branden - att en okänd gärningsman misstänks ha tänt eld på platsen. Den förundersökningen har dock lagts ner.

– Det är svårt att säga om det finns någon koppling. Men det är klart att vi har med oss sommarens brand i tanken när vi utreder den här branden, säger Ulf Martinsson förundersökningsledare till Smålandsnytt.

– Vi har haft tekniker och brandsökshund där. Fynd man gjort visar att även den här branden var anlagd. I vanlig ordning är vi så klart också tacksamma för tips från personer som vet saker.

Läs mer

Öland

Inställt: Inget midsommarfirande i Skäftekärr

Några av de största evenemangen på norra Öland under sommaren är nationaldagsfirandet och midsommarfesten vid Skäftekärr. Antalet besökare brukar ligga runt trehundra respektive elvahundra. I går tog styrelsen för Skäftekärr ekonomisk förening det tunga beslutet att ställa in båda evenemangen i år.

Öland

Ledare: ”Det kom ett mejl från Täby...

Under mina över 30 år på Ölandsbladet har jag aldrig upplevt sådana obehagligheter mellan ölänningar och fritidsboende.

Coronavirus

Corkovic: ”Situationen är allvarlig - inte läge att åka till Öland”

Borgholms starke man Ilko Corkovic vädjar till alla att inte resa till Öland. Samtidigt poängterar kommunen att de som redan är här självfallet ska få vård om de behöver det.

Coronavirus

Hjärteslantar till 30 föreningar som hjälper äldre och sköra

Ölands bank kommer att tillsammans med kommunerna stötta många föreningar på ön som arbetar ideellt för att stötta ensamma och äldre som vill ha hjälp med att handla och uträtta andra ärenden.

Coronavirus

Silverlinjen om pausen: ”Inget val”

Tvärnit i kundunderlaget - därför ställer Silverlinjen in körningarna från och med måndag.

Öland

Ledare: ”Allt kan inte skyllas på coronan!”

Kan vi vara överens om en sak? Allt beror inte på coronan!