Premiär för Drick Öland – ”Fantastiskt trevligt”

Dryckesfestivalen Drick Öland hade premiär i lördags och det var många som lockades av det öländska dryckeshantverket.
Charlotte Selin, Robert Selin, Jörgen Andersson och Therese Andersson var riktigt nöjda.
Foto: Alexander Jensen

I lördags var det premiär för dryckesfestivalen Drick Öland. Det är bryggerierna Fireside Brewery, Skedemosse Gårdsbryggeri och Kackelbryggeriet som står bakom den nya satsningen under Öland Spirar, och syftet är att öka intresset ännu mer för det öländska dryckeshantverket. Det var många som hade kommit för att njuta av de tio utställarnas produkter som var allt ifrån öl och vin till getmjölk och äppelmust.

Charlotte Selin, Robert Selin, Jörgen Andersson och Therese Andersson hade rest från Göteborg och Kalmar.

– Vi hälsade på våra vänner i Kalmar och fick höra om Öland Spirar och vi tänkte se vad det var för något och tyckte Drick Öland verkade väldigt intressant, berättar Charlotte Selin.

De är väldigt nöjda.

– Det är fantastiskt trevligt och en riktig upplevelse. Innan har vi varit i Borgholm och Solliden och det var lika trevligt, säger Robert Selin.

Solveig Karlsson, Lars-Göran Karlsson, Andreas Götherström och Bengt Bergström var lika nöjda.
Foto: Alexander Jensen

Solveig Karlsson, Lars-Göran Karlsson, Andreas Götherström och Bengt Bergström var lika nöjda.

– Det är fantastiskt trevligt och vilket härligt väder vi fick, det känns som att sommaren har börjat. Festivalen kan inte börja bättre än såhär, säger Solveig Karlsson.

Vilket smakprov har ni börjat med?

– Jag tog Kackelbryggeriets IPA. Det är spännande att dricka öl som inte finns på bolaget ännu, säger Bengt Bergström.

Vilka förväntningar har ni på dagen?

– De är jättehöga för jag vet att de har väldigt god öl och jag ska försöka provsmaka alla sorter, säger Anders Götherström.

– Jag hoppas också bli inspirerad till vår eget ölbryggande, säger Bengt Bergström.

Amanda Hellström och Patrik Hellström från Färjestaden var imponerade av allt gott Öland har att erbjuda när det gäller mat och dryck.

Amanda Hellström och Patrik Hellström, från Färjestaden, var också riktigt nöjda med dagen.

– Jag fick det här i födelsedagspresent av Amanda och bättre present kunde jag inte få. Det är jättemysigt här i innergården och det roligt att det produceras så mycket olika sorters öl och det ska bli spännande att provsmaka, säger Patrik Hellström.

– Det finns också mycket god mat och annan dryck. Man blir verkligen medveten om hur mycket goda saker vi har på Öland, säger Amanda Hellström.

Dagen var uppdelad i två pass, när kvällen närmade sig var det dags för besökarna i första sittningen att lämna för kvällsbesökarna. I halvtid var en av arrangörerna nöjd.

– Det har varit väldigt bra och hittills är jag väldigt nöjd. Det är roligt, säger Olof af Wåhlberg, från Skedemosse Gårdsbryggeri.

När första passet började vid 13.00 var kön lång och förväntningarna hos besökarna höga.
Johanna Heinecke, från Fireside Brewery i samtal med en besökare.
De öländska vingårdarna Håks och Wannborga var två av tio utställare.

Läs mer

Öland

Lennart drog rekordpublik

Årets andra tisdagsklubb på Nalen lockade rekordmånga deltagare då 38 Ölandsvänner bänkade sig i Stora salen på Nalen som dagen till ära fick ersätta den för församlingen urvuxna ordinarie möteslokalen Trocadero.

Öland

Hotade poliser: ”Sätta kula i skallen”

”Jag ska peppra er, ni ska få en kula i skallen.”

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.

Öland

Ana Yoga studio

Yoga i grupp, personlig yoga, graviditets-yoga eller mamma-bebis-yoga, det är huvuddelen av Anna Karlssons verksamhet i sitt företag Ana Yoga studio. Hon erbjuder också regndroppsmassage, som är en form av aromaterapi, samt massage med varma stenar.

Öland

Drömmen om en retro-butik

– Jag älskar att titta på danska program om antikaffärer och sådant, säger Charlotte Hage som, vid deras hus i Högsrum, sommaren 2019 öppnade Högsrums Retro & Kuriosa tillsammans med maken Mikael Hage.

Öland

Plats för alla på Magasin 1

Handikapptoalett och hiss. Det är de planerade förbättringarna på restaurang och hotell Magasin 1 i Mörbylånga.