1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Satt på osäkrad motorcykel på nedsläckt släp: ”Vårdslöshet i trafik”

MC-killen kände fartens brus, även om anledningen var något apart.
– Polispatrullen kom ifatt en personbil med nedsläckt släp och till sin förvåning konstaterade konstaplarna att det satt en man på motorcykel på släpet, berättar Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen.
Flera misstankar om vårdslöshet i trafik.

Exakt varför ägaren till motorcykeln satt där han gjorde i skenet av bilens baklyktor framgår inte av historien, däremot har Thomas Lönnqvist andra detaljer att förtälja kring polisens fordonstopp efter 136:an i Rällaområdet i torsdagskväll vid 21-tiden.

– Släpet var nedsläckt trots att det var mörkt, på släpet stod en tung MC utan förankringar och dessutom var bromsen på släpet frånkopplat. Så föraren av personbilen, en man född i slutet på 1970-talet och hemmahörande i Borgholms kommun, är rapporterad för vårdslöshet i trafik.

Den fiktive MC-föraren är inte misstänkt för brott.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

I helgens tre rapporterade trafikolyckor på Öland finns i samtliga fall misstanke om vårdslöshet i trafik.

– Norra Möckleby i fredags där en husbilsförare gjorde en vänstersväng varpå en cyklist cyklade in i sidan på husbilen, strax norr Lundegård natten till söndagen där föraren misstänks ha somnat och kört av vägen in i en kohage samt på norra Öland i måndags då en bilist körde rakt in i ett träd efter Hagskogsvägen. Samtliga tre förare är av olika anledningar misstänkta för vårdslöshet i trafik, konstaterar Thomas Lönnqvist.