Skördefest med mat och hantverksmässa

Under Ölands Skördefest anordnades mässdagar vid Ekerum Resort. Precis som vanligt så var det många som besökte evenemanget.

Mässan ägde rum i två lokaler och utomhus fanns ett stort antal hantverkare. Ett urval av Sveriges bästa slöjdare och hantverkare fanns på plats med alltifrån tennsmide, keramik, skinnprodukter, handvävda mattor till träslöjd.

Ett av skördefestens populära resmål är Ekerum där det anordnats mat och hantverksmässa.
Foto: Maria Brynielsson

I matboden fanns rökt viltkött, hemystad ostkaka, gårdsproducerade ostar, rökt fisk, marmelad och andra småskaliga delikatesser. Där det var försäljning av brända mandlar var det långa köer och många passade på att handla hem påsar med olika sorters godsaker. Arrangör för mässan är Svenska Slottsmässor.

Smakprover av hjortronsylt, marmelad, knäckebröd, korv, ost och brända mandlar lockade många besökare.
Foto: Maria Brynielsson

Samtidigt som mässan pågick var det öppet i Konsthallen med bland annat verk av Kjell Engman, Caroline af Ugglas och Ronnie Wood (Rolling Stones). Inne i restaurangen serverades en skördefestinspirerad buffé.

Läs mer

Öland

Chrous Mixtus ser fram emot Amerikakväll

Chorus Mixtus hade på måndagskvällen sitt årsmöte i Cirkelhuset i Löttorp. Det hanterades elegant av kvällens ordförande Johan Barkevall.

Öland

Ilkos missräkning: ”Klent resultat, ändå plus”

Efter flera goda år i följd gjorde Borgholm en ekonomisk dip 2019.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Insändare

Insändare: Olagligheter kring kooperativt äldreboende?

Politiken är överens om behovet av ett nytt särskilt boende i Mörbylånga kommun. Men vänstermajoriteten har fastnat för ett koncept med kooperativa hyresrätter (KHR), som en marknadsaktör har presenterat för dem. Nu vill man att fullmäktige ska besluta om upphandling av en ”samarbetspartner”, som bland annat ska bilda en ekonomisk förening för byggnation och drift av ett särskilt boende om 48 platser.

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.