Skördefest på Sollidens Slott

Det händer mycket vid Sollidens Slott 26-29 september såsom konstgalleri med Galleri Kamras, guidade traktorturer och konstvandring.
Skördefesten på Sollidens Slott pågår 26-29 september.
Foto: Sollidens Slott

– Det ska bli roligt att verkligen få belysa den fina konst som vi har i parken i år. Galleri Kamras är ju oerhört kunniga så jag är övertygad om att det kommer att bli riktigt bra konstvandringar, säger Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig.

I parken anordnas olika guidningar både till fots och med traktor och vagn. Under lördagen finns pomologen Sven Plasgård på plats.

– Under skördefesten smyckar vi parken extra mycket och på Kaffetorpet serverar vi skördemeny och kakbuffé under hela Skördefesten. I Slottsboden har vi försäljning av egen skörd samt bröd och kakor från vårt eget bageri. Det brukar vara väldigt uppskattat, säger Carolina Thaysen.

Läs mer

Öland

Inställt: Sommarstrand ställer in hela sommaren

Strand Hotell ställer sommarens Sommarstrand och midsommarpartyt.

Öland

Borgholm: Tuppen Borge på plats på torget

I corona-tider är det mycket som inte är sig likt. Men en tradition är kvar: tuppen Borge står sedan i söndags på torget i Borgholm.

Öland

Årsmöte med radioamatörer

Ölands Radioamatörer, SK7RN har hållit sitt årsmöte i IOGT-NTO-lokalen i Borgholm. Erik Nyberg, Böda, är omvald ordförande.

Öland

Historia och blues på berättarkväll

Som ett första evenemang i en ny satsning bjöd Annica och Jörgen Hedman, Föra trädgård, in till en berättarkväll med mat, historia och bluesmusik. Lokalen var fullsatt och publiken avnjöt soppa, wraps och kaffe med efterrätt medan Jörgen Hedman och Jan-Henrik Fallgren berättade, spelade och sjöng.

Coronavirus

Per Lublin: ”Stoppa påskfirarna vid Ölandsbron”

Per Lublin vill stoppa påskfirare när de kommer till Ölandsbron. Det skriver han i en interpellation till Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic (S).

Öland

Ledare: ”Allt det du och jag gör har betydelse!”

De senaste veckorna har visat varför jag älskar Öland och ölänningarna. Vi bryr oss faktiskt om varandra!