1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Starka reaktioner mot containrar i hamnen

”Hur kan man tillåta något så gräsligt? Ta bort denna vedervärdiga container omedelbart.” Det var bara en av flera upprörda kommentarer på Facebook sedan en svart container har placerats på parkeringsområdet söder om hamnplanen.
Foto: Anders Gustafsson

Den svarta containern står söder om längan med restauranger och butiker på södra hamnplanen. Reaktionerna från Färjestadsborna och även de restauranger som finns på platsen var starka under måndagskvällen.

– Meningen är att containern skall placeras kloss intill trädäcket som vetter åt det hållet och som tillhör fiskrestaurangen vilken drivs av OPV. Det är vad de har fått ett tillfälligt bygglov för, gällande över sommaren, säger stadsarkitekt Marie-Christine Svensson på Mörbylånga kommun.

Enligt bygglovet skall byggnaden användas som tillredningskök för restaurangen och för cateringverksamheten på cykelverksamheten Dessi.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Vad jag har förstått skall den målas om och framförallt placeras kloss intill det trädäck som finns idag, säger stadsarkitekten.

Tidningen har sökt OPV utan framgång.