Storsäljare vid jul: Färska skaldjur, sill och lax

Nisses Fisk startades 1988 av Nisse och Mona Lundberg. Sedan januari 2018 drivs företaget av sönerna Tobias och Mattias Lundberg.
Mattias Lundberg på Nisses Fisk har en favorit bland årets sillinläggningar.
Foto: Lars Stenberg

De senaste åren har köket utvecklats mycket. På Nisses Fisk arbetar sex personer. Veckan innan jul är det öppet sju dagar i veckan och då utökas personalstyrkan med några till.

– I år kommer vi utöka antalet av våra egna sillinläggningar och jag tror vi landar på åtta till tio sorter det här året. Vi får se vilken som blir mest populär, min egna favorit är en som är smaksatt med curry och fänkål, säger Mattias Lundberg.

Inför jul säljs mycket sill och lax i olika former.

– Vi säljer även en del färdiga Janssons frestelse, röror, patéer med mera som vi gör själva i butiken.

En annan storsäljare vid jul är färska skaldjur.

– Alla vill kanske inte äta julmat eller bara passar på att festa till det lite extra när familjen är samlad, säger Mattias Lundberg.

Förra hösten började Nisses Fisk med sushi. Under julen görs ett uppehåll eftersom tiden inte räcker till.

– Men när jul och nyår är förbi blir det sushi igen, så bara håll utkik! Sushionsdagarna står vi fast vid, är man däremot lite fler går det alltid beställa till andra dagar, avslutar Mattias Lundberg.

Läs mer

Öland

Hotade poliser: ”Sätta kula i skallen”

”Jag ska peppra er, ni ska få en kula i skallen.”

Öland

Formpress

Familjeföretaget startade 1996 och har utvecklats från ett litet företag med två-tre personer till ett internationellt företag med fyrtio anställda. Formpress gör i huvudsak brickor i björkfanér och trycker sina kunders motiv på dem. Och trots att produkterna finns i fyrtiotvå länder så är företaget ganska anonymt på hemmaplan.

Öland

Färjestadens hälsa och zonterapi

Med hjälp av zonterapi, öronakupunktur, strykningsterapi, healing, access bars och öronljus har Annika Dahlström, som driver Färjestadens hälsa och zonterapi, hjälpt människor att må bättre sedan i december 2014.

Öland

Ana Yoga studio

Yoga i grupp, personlig yoga, graviditets-yoga eller mamma-bebis-yoga, det är huvuddelen av Anna Karlssons verksamhet i sitt företag Ana Yoga studio. Hon erbjuder också regndroppsmassage, som är en form av aromaterapi, samt massage med varma stenar.

Öland

Drömmen om en retro-butik

– Jag älskar att titta på danska program om antikaffärer och sådant, säger Charlotte Hage som, vid deras hus i Högsrum, sommaren 2019 öppnade Högsrums Retro & Kuriosa tillsammans med maken Mikael Hage.

Öland

Ö-reklam AB

2007 startade Peter och Helen Lindell företaget Ö-reklam AB och har haft sin verksamhet på industriområdet i Färjestaden hela tiden. De jobbar både med företag i olika storlekar samt med föreningar och privatpersoner.