Succé för Ölands Skördefest

22:a upplagan av Ölands Skördefest är precis över. Förra året besöktes evenemanget av över 220 000 personer.

Inför årets skördefest räknade arrangörerna med att slå nytt rekord.

– Det känns som att det har varit minst lika bra med besökare som det brukar. I slutet av veckan får vi förhoppningsvis brostatistiken och då kan vi se vad den visar, säger Pia Axelsson, verksamhetsansvarig Ölands Skördefest.

Pia Axelsson, verksamhetsansvarig Ölands Skördefest, säger att det känns som att det har varit minst lika många besökare under årets skördefest som förra året.
Foto: Maria Brynielsson

Pia besökte flera orter på Öland under skördefesten och hon tyckte att det kändes som om att det var mycket folk överallt.

– I Föra socken var det mer folk under fredagen än tidigare, men lika mycket som det brukar under lördagen. Även Edins lustgård hade gott om besökare, likaså södra ön.

När Pia Axelsson pratar om årets skördefest använder hon uttryck som ”riktigt bra”, ”all time high”, ”succé” och ”toppen”.

– Under lördagen var det fullt med folk i Borgholm och det var även många besökare vid Ostfestivalen i Mörbylånga.

Kastlösa, Ventlinge, Triberga, Föra och Löttorp lockade också mycket folk.

– De har koncept tillsammans och när man gör saker ihop så märks det att det lockar många. I & I hade förutom sitt vanliga utbud fågelskrämmor i år, och det drog också mycket folk, säger Pia Axelsson.

Nu ser Pia fram emot att få ta del av brostatistiken från skördefesten och därefter väntar ett uppföljningsmöte med deltagarna den 22 oktober.

Läs mer

Öland

Chrous Mixtus ser fram emot Amerikakväll

Chorus Mixtus hade på måndagskvällen sitt årsmöte i Cirkelhuset i Löttorp. Det hanterades elegant av kvällens ordförande Johan Barkevall.

Öland

Ilkos missräkning: ”Klent resultat, ändå plus”

Efter flera goda år i följd gjorde Borgholm en ekonomisk dip 2019.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Insändare

Insändare: Olagligheter kring kooperativt äldreboende?

Politiken är överens om behovet av ett nytt särskilt boende i Mörbylånga kommun. Men vänstermajoriteten har fastnat för ett koncept med kooperativa hyresrätter (KHR), som en marknadsaktör har presenterat för dem. Nu vill man att fullmäktige ska besluta om upphandling av en ”samarbetspartner”, som bland annat ska bilda en ekonomisk förening för byggnation och drift av ett särskilt boende om 48 platser.

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.