1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Systrarna Nilsson i topp i Tjurruset

Tova Nilsson, innebandyspelare och friidrottare med klubbadress Högby IF, sprang hem segern Tjurrusets damklass före systern Alva Nilsson, också hon Högby IF. Segertiden på drygt 30 minuter var hela tre och en halv minut snabbare än näst bästa kvinna.
Tova Nilsson, Högby IF, tränar många olika sporter och i helgen blev hon bästa kvinna i terrängloppet Tjurruset.
Foto: Karolina Sörman

Påskdagens vackra väder lockade många åskådare till målområdet vid nya aktivitetsparken i Löttorp. Den dryga fem kilometer långa banan hade mätts ut av rutinerade Högby IF-löparen Lottie Harriesson och innebar en rad tuffa utmaningar. Men för innebandyspelaren och friidrottaren Tova Nilsson var det inga större problem. För tredje gången ställde hon upp. På frågan om varför det är så roligt svarar hon:

– För att man kan vinna!

Unga Tova Nilsson hade dessutom loppets fjärde bästa tid totalt.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Vad var svårast i loppet?

– Det finns ett ställe med grästuvor, där det kan vara djupt vatten bredvid, det är svårt att veta var. Det är en tuff passage.

Förutom vattenfyllda diken och en tunnel under Byerumsvägen, avslutas loppet med att deltagarna ska springa igenom en passage med bildäck på marken.