1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Tänk om och tänk rätt”

En aktivitetspark i Borgholm har lovats ungdomarna länge. Redan på Lisbeth Lennartssons tid, så drog CAP igång ett projekt med en skatepark.
”"En centralt belägen aktivitetspark, lättare för alla att ha koll på varandra. Tänk om och tänk rätt."

Bland annat Mejeriviken var tilltänkt plats även då. Det fanns ingen majoritet för pengar till bygget, och som vanligt många bakåtsträvare. Min son Elias Johansson, nu 26 år, kämpade 2008-2009 för en skatepark på Slottsskolan. Han fick stor hjälp utav Johan Petersson som då jobbade på skolan. De två åkte in till Kalmar och köpte virke, pengarna bidrog skolan med. Sen hjälpte eleverna till att bygga den. Elias säger: ”En stor eloge till Johan”.

Skaterampen placerades på skolgården, den blev populär och många ungdomar samlades och åkte. En granne klagade direkt till rektorn, då den flyttades till idrottshallen. Dit kom många, även de som inte var så intresserade utav skateåkningen. Det brändes däck på asfalten, ja ett allmänt tillhåll för alla. På gott och ont. Rampen fick flyttas igen, till där Champinjonen låg, blev väl ingen större succé. Den flyttades åter igen till där den står i dag. Resterna som är kvar av den, skriver Annelie Legell, angående flytt till Marknadsplatsen, Mejeriviken.

– Fy vad tråkigt! Jag anser att det varit ett lyft för kommunen att placera aktivitetsparken vid Netto.

Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Bra även för barnfamiljer med barn i olika åldrar, som kunnat nyttja bägge ”lekplatserna” och ändå ha uppsikt över barnen. Många turister som kommer och ser att ”Här gör man bra saker för ungdomarna” kanske i förlängningen kunnat leda till ökad inflyttning. Istället blir upplevelsen att vi gömmer undan ungdomarna, de vuxna som utnyttjar aktivitetsparken.

Alla människor i alla åldrar kan träffas här. Utövar man ingen aktivitet så är det väldigt underhållande att titta på, träffa folk från olika generationer. Tänk på alla ensamma människor, här kan de träffas vid fint väder.

Elias gjorde en namninsamling cirkan 2008-2009 för en skatepark. Mer än 50 ungdomar skrev på och det lämnades i handen på Hans Johannesson, BeAB. Sen hördes inget mer om det. Men nu så har grannarna till den tilltänkta parken träffat kommunledningen och anser att aktivitetsparken har de inget emot (då går man ryggen fri) utan placeringen vid Netto. Direkt får alla panik och bara ser negativa saker hända, skrik och skrän dygnet runt, tillhåll för motorburen ungdom, droger med mera. Kanske bättre med kajorna ändå... (ironi).

Så bort med Aktivitetsparken till Marknadsplatsen vid Mejeriviken så ni slipper se och höra ungdomarna skrika och skräna. Det är så dåligt tänk, ölänningar tycker alltid att ”det ska va som det alltid vatt”. Och tyvärr smittar vi av oss på de flesta inflyttade också. Hur ska vi annars få några ungdomar att stanna kvar i kommunen. Vilka ska fortsätta driva våra företag? Vilka ska hjälpa och ta hand om oss när vi blir gamla och sjuka och bosatta på hemmet? Det får nog bli Ättestupan...

Det finns fler parker centralt i Borgholm men vi ser sällan folk där. Kom ihåg ramaskriken när Anders Hansson och Robert Gustavsson ville bygga och driva nöjeskrog i Societetsparken. De tröttnade på allt motstånd och tjafs från Borgholmsborna. Men den parken har fått ett lyft sedan Matbaren öppnade där. Elias säger också att det måste vara centralt annars blir det ett tillhåll för annat. Elias skejtar fortfarande, han förflyttar sig mest på brädan och åker in till Kalmar då och då och skejtar där.

Så... en centralt belägen aktivitetspark, lättare för alla att ha koll på varandra. Tänk om och Tänk rätt. Tänk möjligheter. Tänk framtid. Det är år 2020 nu.

Carina Plugg, Borgholm