Tar time-out efter kritiken

Under den utredning som pågår väljer socialnämndens ordförande Gunilla Karlsson (C) att ta timeout.
Gunilla Karlsson tar nu time-out.

Mörbylånga kommun går nu i ett pressmeddelande undertecknat Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordföranden, samt Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens förste vice ordförande, ut med att Gunilla Karlsson tar time out. Kommunen kommer anlita en extern part för att utreda en avvikelse inom Socialnämnden.

Ölandsbladet var först att skriva om ärendet, i lördagens tidning. Gunilla Karlssons svar till socialjouren i Linköping skall ha lett till en orosanmälan gällande en flicka i en familj hemmahörande i Mörbylånga kommun. Därefter har oppositionen krävt time out eller avgång. Det blir alltså nu det förstnämnda.

Vid nästa sammanträde, den 9 oktober, kommer Socialnämnden, enligt kommunens reglementen, att utse en annan ledamot att vara ersättare för ordföranden. Denne kommer att fullgöra ordförandens samtliga uppgifter under tiden som timeouten varar.

Fram till nämndens nästa möte fullgör vice ordförande Eva Folkesdotter Paradis (M), ordförandens uppgifter.

Läs mer

Öland

Ilkos missräkning: ”Klent resultat, ändå plus”

Efter flera goda år i följd gjorde Borgholm en ekonomisk dip 2019.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Insändare

Insändare: Olagligheter kring kooperativt äldreboende?

Politiken är överens om behovet av ett nytt särskilt boende i Mörbylånga kommun. Men vänstermajoriteten har fastnat för ett koncept med kooperativa hyresrätter (KHR), som en marknadsaktör har presenterat för dem. Nu vill man att fullmäktige ska besluta om upphandling av en ”samarbetspartner”, som bland annat ska bilda en ekonomisk förening för byggnation och drift av ett särskilt boende om 48 platser.

Öland

Personal på äldreboende avstängd: Knäade och tvingade ner äldre på golvet

När en boende på ett äldreboende i Mörbylånga kommun lyfte en knytnäve och knäade en personal gick denne till motattack. Det slutade med att två arbetskamrater fick ingripa för att rädda situationen.

Öland

Ledaren: ”Kom och läs! Den här texten är gratis!”

Grattis! Den här texten är gratis!

Familj

Monica Backström har gått ur tiden

I en ålder av 80 år har formgivaren och designern Monica Backström, Kalmar, avlidit.