1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tillsammans

Sedan några dagar tillbaka är ett av de mest använda orden Tillsammans. Vi klarar av det – tillsammans!
Motsatsparet det hårda - det mjuka gör att vi bättre kan förstå att vi har ett val. Väljer vi hoppet i det levande eller hopplösheten i det kalla och stela.
Foto: Björn Sandström

För ett par år sedan var ordet Tillsammans också på våra läppar. Då var det i samband med en oväntad och otäck krissituation. I april 2017 hade en man kört in med sin lastbil på en gata i centrala Stockholm. Dödat och skadat människor och lämnat sår i många människors kroppar.

Tillsammans skall vi ta oss igenom det fruktansvärda, sa vi till varandra. Tillsammans, sa kronprinsessan och statsministern.

Tillsammans är ordet som vi skulle behöva använda oss av lite oftare. Det är inte bara vid stora kriser och fruktansvärda händelser som vi behöver hjälpa varandra. Det finns i vår vardag alltid någon som behöver en hjälpande hand, tillsammans kan vara lösningen på både stora och små bekymmer.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

quote
När alla är inkluderade så är alla vinnare!

Vi ger oss inte – tillsammans skall vi klara av också det här! Tillsammans!

Det är med en känsla av uppror, motstånd och envishet som vi säger det till varandra. Och gör oss beredda att ta i lite extra.

Veckans Ögonblicksbild beskriver också ordet Tillsammans. Utan stängseltråden hade inte det halvt utslagna skottet känts så hoppingivande. Utan det levande skottet som skjuter ut ur den till synes torra grenen hade vi inte tänkt på och lagt märke till hur hård och livlös stängseltråden är.

När vi ser dem tillsammans är det upp till oss var och en vad vi vill fokusera på, vad vi vill låta oss påverkas av. Det levande lilla skottet som trotsar de fortfarande kyliga vindarna eller den hårda och kalla stängseltråden.

Tillsammans kan vi ta oss an livet och låta hoppet bli en drivkraft genom de svåraste stunderna.

Tillsammans

Följ med en bit på vägen så känns den kortare att gå.
Aldrig ska du känna dig i vägen för du kommer att förstå.
Tillsammans går ofta lättare.
Tillsammans blir gärna bra.
Tillsammans blir ofta roligare.
Tillsammans precis så ska vi va.
Christina Börjesson