1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tungt skördefestrally på norra Öland

De senaste årens evenemang utanför Bödasågens Allhandel återkommer även i år.
Under hela skördefesten ses veteranbilar och andra fordon utanför Bödasågens Allhandel.
Foto: Emma Nilsson

Veteranbilar och andra fordon från hela Sverige finns att beskåda under hela skördefesten. Bödasågens Allhandel har deltagit i skördefesten sedan 2014 med detta koncept.

– På torsdagen samlas största delen av deltagarna i det Tunga skördefestrallyt på Rasta i Kalmar för gemensam färd till Böda, säger Lillan Nilsson.

Förra året deltog ett 40-tal veteranfordon, mestadels lastbilar i utställningen och rallyt.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Ett 40-tal veteranfordon deltog i förra årets utställning och rally.
Foto: Emma Nilsson

Rallyt körs på lördagen och lunchen intar deltagarna på Sandvikens Fisk & Kök.

– De andra dagarna står de uppställda hos oss för beskådning och för att ge publiken tillfälle att rösta på sitt favoritfordon.

För femte året står The Soundbounds för musikunderhållningen och det framförs rock i ladan på fredagskvällen. Puben och grillen håller öppet och där finns möjlighet att köpa sin korv eller hamburgare för att själv grilla eller köpa en dricka att njuta av till underhållningen.

”Mjölkis och mamma Maggan” bjuder på sång och spex under lördagskvällen.
Foto: Emma Nilsson

Under lördagskvällen är det Ölandspremiär för en show som är full med både sång och spex med ”Mjölkis och mamma Maggan”.

– ”Mjölkis” heter Alexander Alexandersson och är från Vimmerby, där och i omnejden är han känd som rallykung. ”Mamma Maggan” heter Margareta Johansson och härstammar från Fröding. Margareta känns nog igen av många besökare som trubadur under öppet hus-kvällarna på Bödabaden på squaredanstiden, säger Lillan Nilsson.

Deras bana tillsammans började med att de gjorde ett uppträdande på ett 30-års kalas till en kompis till Alexander.

– När vi såg dem på MX World var det deras första officiella uppträdande. Biljetterna såldes slut på några timmar och nu har de fortsatt att uppträda då och då. Vi är väldigt glada att de velat komma till oss och hoppas att de och besökarna ska få en fin upplevelse hos oss.

I samband med showen serveras högrevsgryta med tillbehör samt kaffe och kaka.