Borgholms slottsruin: Två skott genom bilrutan

När mannen kom till sin bil stående vid Borgholms slottsruin var bilrutan krossad av två skotthål. Polisen gjorde ett sökpådrag i området men hittade ingen misstänkt.
– Väldigt märklig händelse på den platsen, säger kommunpolis Magnus Areskog.
Två skotthål i bilrutan. Bilden från ett annat tillfälle.
Foto: kozmabelatibor

– Det var två små hål i rutan, som kan vara skjutna med exempelvis någon typ av luftvapen.

Killen i 20-årsåldern är från fastlandet, han gjorde upptäckten att rutan vid förardörren som var krossad kring två hål vid halv fyra-tiden. Han uppger att han slutat sitt arbetspass då. Det är därför ett spann på ett tiotal timmar när skotten kan ha avlossats. Bilen stod på parkeringen vid slottet.

– Väldigt märklig händelse på den platsen.

Polisen gjorde en sökinsats kring området vid slottsruinen efter någon misstänkt men utan framgång. Händelsen är rubricerad som skadegörelse.

Läs mer

Öland

Borgholm: Tuppen Borge på plats på torget

I corona-tider är det mycket som inte är sig likt. Men en tradition är kvar: tuppen Borge står sedan i söndags på torget i Borgholm.

Öland

Årsmöte med radioamatörer

Ölands Radioamatörer, SK7RN har hållit sitt årsmöte i IOGT-NTO-lokalen i Borgholm. Erik Nyberg, Böda, är omvald ordförande.

Öland

Historia och blues på berättarkväll

Som ett första evenemang i en ny satsning bjöd Annica och Jörgen Hedman, Föra trädgård, in till en berättarkväll med mat, historia och bluesmusik. Lokalen var fullsatt och publiken avnjöt soppa, wraps och kaffe med efterrätt medan Jörgen Hedman och Jan-Henrik Fallgren berättade, spelade och sjöng.

Coronavirus

Per Lublin: ”Stoppa påskfirarna vid Ölandsbron”

Per Lublin vill stoppa påskfirare när de kommer till Ölandsbron. Det skriver han i en interpellation till Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic (S).

Coronavirus

Silverlinjen om pausen: ”Inget val”

Tvärnit i kundunderlaget - därför ställer Silverlinjen in körningarna från och med måndag.

Öland

Ledare: ”Allt det du och jag gör har betydelse!”

De senaste veckorna har visat varför jag älskar Öland och ölänningarna. Vi bryr oss faktiskt om varandra!