Annons

Anders Nord gör comeback – klar för nykomlingen

Anders Nord coachade Mörbylångas herrlag i fem säsonger. Nu är det föreningens damlag som gäller. Tränaren bildar ledarstab med Rickard Svensson och Anette Nilsson säsongen 2019.
– De var vårt förstaalternativ och vi är jättenöjda, säger Anette Nilsson.
Fotboll, div 2 dam • Publicerad 10 oktober 2018
Anders Nord coachade Mörbylångas herrar mellan 2013-2017.
Anders Nord coachade Mörbylångas herrar mellan 2013-2017.

På tisdagen var Anette Nilsson fåordig när ÖB-sporten ställde frågan om tränare inför nästa år.

– Nej, det får vi också ta tag i framöver. Vi har bara landat i seriesegern nu, sa hon då.

Annons

Senare på kvällen sattes ledarstaben inför nykomlingens år i division 2. Nilsson blir kvar och får sällskap av duon Rickard Svensson och Anders Nord, som båda tränat föreningens äldsta flicklag i år.

– Jag ville inte säga för mycket innan det var klart. De var vårt förstaalternativ och vi är jättenöjda. Det var ett jättebra möte i går, säger Anette Nilsson på onsdagsförmiddagen.

Tanken är att det äldsta flicklaget ska följa med tränarduon upp i seniorverksamheten. Mörbylånga siktar på att kunna anmäla ett niomannalag som b-lag i division 4 nästa säsong.

– Båda har varsin dotter i flicklaget. Hur våra roller ska se ut är inte klart än, men nu har vi en ledarstab i alla fall. Vi får se hur vi lägger upp det.

Rickard Svensson är en ny bekantskap inom den öländska seniorfotbollen. Det är inte Anders Nord, som coachade Mörbylångas herrlag i fem år innan han lämnade efter säsongen 2017.

– Rickard är en bonde från Stora Frö. Han är jätteduktig, kan mycket fotboll och har ett stort hjärta. Nord vet ju alla vem det är. Han är också väldigt bra och mer rutinerad.

Nu siktar nykomlingen på att bredda spelartruppen.

– Vi skulle vilja ha in ett par tjejer till, det vore inte fel. ”Jossan” (Josefine Blad) har ju slutat, så vi vill gärna ha in någon som kan hålla i bollen på mitten.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons