1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Borgholm lägger ner: ”Schysst mot andra lagen”

Det blir en innebandysäsong utan klassiska Borgholms IBK. Laget får inte ihop tillräckligt med folk.
– Vad ska jag göra nu? Jag har lagt hela mitt liv på det här, säger ordförande Anette Wickholm.
För två år sedan lirade Albin Johansson och gänget i Borgholms IBK i division 2. Ifjol tog de kliver ner i fyran och nu drar sig laget ur serien.

BIBK:en hade redan förra säsongen skralt med folk och fick lämna walk over i en match. De bestämde sig i vintras för att fortsätta i division 4 – men med en dryg månad till seriestart väljer klubben nu att dra sig ur.

– Vi är för lite folk, tolv stycken spelare ungefär och då ska en del ut och resa här framöver, Robin (Andersson, tränare) har lagt jättemycket tid på att försöka få in spelare, säger Anette Wickholm som slitit hårt med att få ihop det.

– Vi har haft diskussioner fram och tillbaks hur vi ska göra. Det här är ju det värsta som kan hända men det känns schysstast både mot oss själva och de andra lagen att dra sig ur redan innan istället för mitt i säsongen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

I division 4–serien väntade derbyn mot Mörbylånga GoIF – men mestadels långa resor ner till Blekinge. Sex lag i serien var en och en halv timme bort.

– Givetvis påverkade det, det är jättetuffa resor i år. Hur många vill lägga tiden på att åka med och hur kul är det att åka långt med för få spelare?

Klubben för betala en avgift för att dra sig ur.

– Det är skit samma i allt det här tråkiga. Jag vet inte exakt hur mycket det är men om vi spelat några matcher hade det säkert blivit tredubbelt dyrare med resor och domarkostnader.

Hur känns det för dig som varit engagerad i det här så länge?

– Jättetråkigt. Vad ska jag göra nu? Jag har lagt hela mitt liv på det här.

Hur fortsätter ni nu med laget då?

– Vi hankar oss fram med träningar i år och hoppas på nästa säsong.