Delad pott mellan RM och B/H: ”Oavgjort var rättvist”

Det blev delad pott på Runvallen när RM tog emot Böda/Högby. Matchens båda mål kom i andra halvlek och 1–1 speglade matchen ganska väl enligt RM-tränaren Daniel Andersson.– Ja, det var rättvist sett till hur det gestaltade sig.
FOTBOLL, DIV. 5. • Publicerad 18 maj 2018
Böda/Högbys kapten Jonas Nilsson gjorde 1–1-målet.

Runvallen bjöd på härligt grill- och fotbollsväder på fredagskvällen. På planen inledde gästande Böda/Högby bäst. Några större chanser hade man inte, men man tog tag i spelet. Efter tjugo minuter växte hemmalaget in allt mer. Men första halvlek slutade mållös utan några större chanser åt något håll.

Den som ville se mål fick istället vänta till andra halvlek där RM först tog ledningen genom en nick från Marcus Carlsson. Men bara minuten efter kvitterade B/H genom Jonas Nilsson. I samband med det skadade sig hemmamålvakten Niklas Wahlberg i nacken och fick kliva av.

Men resten av halvleken präglades av mycket kamp och jämnt spel.

– Ja det var ställningskrig där och ganska öppet åt båda håll, säger hemmatränaren Daniel Andersson.

– Jag tycker att vi försökte spela i andra, men oavgjort var väl ganska rättvist sett till hur matchen gestaltade sig.

Bäst i hemmalaget var enligt Andersson mittbacken John Gustafsson som spelade med feber.

– Ja, det var en liten chansning, men han var fantastisk idag. En gigant i försvaret.