1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Efter nytt konstgräsmöte – siktar på 2019

Skolan i Gårdby och föreningarna är nu överens om konstgräsplanen i Gårdby.
– Det kändes jättebra, det viktigaste var att få skolan på banan så att vi kan söka de bidrag som krävs, säger Per–Olov Johansson på Tomorrow Design i Gårdby.
Konstgräsplanen i Gårdby. Under senaste mötet bestämdes att det inte går att göra av kall på storleken.
Foto: waddle

Det var PO som höll i mötet med representanter från föreningar, skola och kommunen – med avsikt att skapa en gemensam bild.

– Verkligen bra att alla talar med varandra. Kändes som vi kom en bit på väg.

Gårdby skola har tidigare varit tveksamma till konstgräsplan.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Planen måste kunna användas även dagtid, till schemalagda aktiviteter för skolan. Det viktigaste var att få skolan på banan så att vi kan söka de bidrag som krävs, som innefattar folkhälsa och integration.

Kommunen har öronmärkt fem miljoner. ÖB–sporten skrev för en månad sedan om att det kan krävas ytterligare fem miljoner.

– Arvsfonden och Landsbygdsprogrammet är de vi inriktar oss på framför allt för att få in pengarna. Att starta arbetet med anläggningen 2018 är inte möjligt, nu siktar vi på 2019.

Kommunalrådet Henrik Yngvesson (M) har tidigare påtalat att markarbetet bör inledas senast den här sommaren.

Under mötet bestämdes att det inte går att göra av kall på storleken, den ska vara minst 60x100 meter. Dessutom måste man ta hänsyn till skolans behov av ny mark. Och sedan efterfrågas nya omklädningsrum vid planen.