Annons

FGoIF avgjorde med sista sparken

Det såg ut att gå mot ett rafflande straffavgörande på Runvallen mellan RM och Färjestaden. Men FGoIF lyckades kravla sig ur 0–1-underläge och vinna med en man mindre på plan.
– Jäkligt skönt att slippa straffarna, jag hade inte tagit någon, säger Lina Malmberg.
Fotboll, ÖM • Publicerad 4 juli 2018
Andrea ”Pea” Karlsson gjorde en stormatch men fick ge sig på sista sparken.
Andrea ”Pea” Karlsson gjorde en stormatch men fick ge sig på sista sparken.

Det var två lag som gjort en imponerande vårsäsong som avslutade den med ÖM på Runvallen. Om det var en semifinal eller kvartsfinal återstår att se. Det är ännu inte helt klart ifall Mörbylånga och Borgholm möts i den andra, sedan Glömminge–Algutsrum dragit sig ur.

– Vi vet inte heller. Det var bara köra på och gilla läget idag. Vi hoppas att det blir final på det här, känns som att vi är värda det, säger Lina Malmberg som linkade bandagerad mot omklädningsrummet.

Annons

– Jag skadade mig precis i sista ingripandet och fick en lårkaka. Men det var det kanske värt.

Men om vi backar bandet först – RM gav verkligen förhandsfavoriten Färjestaden en riktig kamp.

– De stod upp väldigt bra och ska ha en eloge. Det kändes som att vi tagit semester redan i lördags och det här var väl ännu ett steg ditåt, säger Lina.

– Vi står upp riktigt bra och släpper inte till mycket. Vi har minst lika många målchanser som Färjestaden tycker jag, säger Emelie Nilsson.

– De har bollen men vi ligger helt rätt hela tiden. Vi sa att de kommer gå in och underskatta oss och vi kommer gå in och ge allt, vi skulle ligga så jäkla tätt i mitten och det lyckas vi med.

Det var chanser åt båda hållen, men Färjestaden var snubblande nära att ta ledningen ett par gånger när bollen agerade flipperkula i straffområdet. Men Andrea ”Pea” Karlsson storspelade i målet.

– Det är en tuff första halvlek där vi låter dem vinna mycket dueller. Vi skapar mycket men missar målchanserna och då blir man så klart frustrerad. Det gick inte riktigt vår väg och vi går ner oss, säger Lina Malmberg.

Färjestaden fick straff med bara ett par minuter kvar av halvleken. Men missade den. Istället klev RM upp och nickade in en hörna precis innan vilan. RM gick sedan ner på fembackslinje i andra och Färjestaden malde på, men utan att rada upp klara lägen.

– Vi sa att första kvarten är jätteviktig. De tryckte på och det kändes som vi gick ner oss lite.

Kvitteringen skulle komma – med tjugo minuter kvar genom just Lina Malmberg.

Annons

– Det var riktigt gutt. Det är alltid fint att göra mål. Formen har känts riktigt bra senaste tiden men det är välförtjänt vila nu. Vi krigar på, ger inte upp. RM gör det bra och det blir en tuff match för oss.

Bara minuterna efter målet fick Färjestaden ett avbräck, med en spelare utvisad.

– När de får utvisningen kommer vi igång och det är riktigt nära. Synd att det inte gick hela vägen, säger Emelie Nilsson.

För det skulle ju komma ett mål till. På i stort sett sista sparken. Ett anfall där Malmberg avslutade och det blev retur.

– Vi är så tacksamma den returen, och att vi har lilla snabba Ebba på kanten som hinner dit och trycker in den.

Straffar är rätt kul på VM men ni var inte riktigt lika sugna på det ikväll va?

– Nä, jag hade inte tagit någon, de lämnar jag. Usch, jag tittade inte ens när Lisa slog sin idag. Skönt att slippa. Nu vann vi utan och det var jäkligt skönt.

Emelie Nilsson:

– Det var riktigt tråkigt. Vi övade faktiskt straffar på träningen igår, där hade vi tagit dem.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons