De var bäst bland 13-åringarna

Färjestadens F07-gäng var starkast i flickturneringen.
Foto: Privat

I helgen avgjordes futsalturneringen Cup 13, tidigare mer känt som Zoncupen, i Borgholms sporthall. Cupen avgörs i 13-årsklassen varje vinter och helgens upplaga vanns av Färjestaden i F13-klassen och IFK Borgholm i P13-klassen.

IFK Borgholms segrande P13-lag.
Foto: Privat

Läs mer

Öland

Het debatt om äldreboende: ”Nu vill man stressa fram ett beslut och kringgå diverse lagar”

Politikerna i Mörbylånga är överens om att det råder ett stort behov av särskilda boenden i kommunen. Lika överens i frågan om hur ett äldreboende ska byggas är de dock inte. Men efter en lång debatt fattades beslutet att upphandla en samarbetspartner, som i ett senare skede ska leda till att det byggs ett nytt äldreboende i Färjestaden.

Öland

Förslag: Tydliga skyltar där hundar inte får vara

En medborgare vill införa att kommunen tydligare ska visa vart hundar får och inte får bada vid de kommunala badplatserna i Färjestaden.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Böda Röda Kors-krets har haft kretsstämma

Stämman hölls i Böda IK:s lokal och var välbesökt. Esa Ateva ledde förhandlingarna rutinerat.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Öland

Börskrönika: Skogsaktier har klarat branschens nedgång

Södra (Skogsägarna) är visserligen inte börsnoterat men dess resultat speglar i mycket skogsindustrins utveckling inte bara i södra Sverige utan i hela landet.